eslao adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de yaklaşık 10 yaşımdan beri ingilizce öğreniyorum (36 yasımdayım), yabancı dil mezunuyum, öğretmen(d)im. Öncelikle mutlaka profesyonel bir destek al, kursa git, dil bilgisi gramer vs. evet konuşmada çok önemli değil fakat mutlaka bilmen gerek. Kendi başına başlarsan bi süre sonra sıkılır atarsın. İlk hızlanmayı kurs vb. eşliğinde yapar, nasıl öğreneceğini öğrenirsen gerisi senin azmine bakar. Ben mesela Eminem şarkıları, Evanescence şarkılarını çıktı alır onları dinler takip ederdim, sonra internet icat oldu ve bu işler çok daha kolay oldu. Genelde tüm şarkıları anlıyorum artık, dizi film vs. çok kolay anlıyorum. Sen de dizileri önce TR altyazılı, sonra EN altyazılı izleyebilirsini. Mutlaka basit seviyedeki kitapları da oku. Tekrar etmem gerekirse mutlaka profesyonel destek al, online vs. değil, kanlı canlı bir öğretmen olsun karşında, neden nasıl diye sor. Mantığı kaptıktan sonra gerisi kelime haznene kalmış.
değerli bilgiler için tesekkür ederim abim ingilterede 4 yıldır orda ondan bilgi alırım