Yukarıdaki 2 arkadaş, konuyu açan arkadaşın yüzünden gereksiz bir tartışmaya girmişler.
Rig kurmak neye göre riskli veya risksiz ? Bu konudaki teorinizin doğruluğunu neye bağladınız en önemli soru işareti bu aslında. Ekran kartlarının şuan fiyatları korkunç seviyede.
Şaşırtıcı olansa hem rig kurmak riskli diyorsunuz hem elinizde kart varsa bu işi yapmak mantıklı diyorsunuz ( şanslı demişsiniz ya ). Bu ne perhiz ne lahana turşusu. Üstte yazdım. Bu fiyatlara girmek bence büyük risk.
Rig kurmak veya piyasadan bu kartları şuan pahalı fiyata almanın mantıksız olduğunu yazmışsınız ve üzülürsünüz demişsiniz.
Peki size 3 sorum var.
Kısa sürede eth 2 katı fiyat görürse söyledikleriniz hala geçerlimi olacak ? Aynı şekilde yarın 300-400 dolarada inebilir. Normal fiyatlara satın alınmış ekran kartları ile daha az zararda olursunuz. Şuan 3 katı parayı riske atıyorsunuz. Risk/Kazanç olarak şuan madencilik bence değmez. Temel noktam bu.
Rig kurulması mantıksız dediğiniz için soruyorum o zaman ETH short yapın madem olumsuz düşünüyorsunuz ? Yapmadığımı söylemedim.
Danışmanlara boşuna para kaptırmayın demişsiniz, kuracak kişi ekran kartlarını yaktığında parasını sizdenmi alıcak ? Ekran kartını nasıl yakabiliyorsunuz? Madencilik ile zınk diye ekran kartını yakabileni ben henüz görmedim. İşi bildiğinize emin misiniz?
Her yönüyle altına kocaman;
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yazılacak, skandal bir konu olmuş.
Teker teker cevapladım alıntı içinde.
Okumayan ve kuru kuruya yazan arkadaşlar için tekrar daha anlaşılır yazıyorum. Madencilik işine girmek şuan bu ekran kartı fiyatları ile çok ama çok riskli. Piyasalar fazlası ile yüksek ve kar satışları geldiğinde domino taşı gibi düşecek. Kar yapmak isteyen çok insan var. Bir yatırım aracı sürekli kazandıramaz. Yoksa herkes zengin olurdu. Ayı sezonu yakınımızda ve bence şuan kar realizasyonu zamanı...