GadGet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Banlanan üyeliğim varmış peki bundan benim niye haberim yok
Ben yazılım mühendisiyim. Forumlar konusunda da tecrübeliyim. Ama üye olduğum ilk hafta 50 mesajım yokken "Forumda" kategorisindeki bir konuya çekilişe katılmak için yazmıştım (o zamanlar R10 Çekiliş & Ödül kategorisi yoktu). Mesajım iletilmeyince de birkaç moderatöre PM atıp neden mesajım gözükmüyor diye sormuştum. Sonra sonra yöneticilerin açtığı bilgilendirme konularını okuyunca bazı kategorilere mesaj sayısı 50 olunca yazılabildiğini, mesela o zamanlar proje geliştirme gibi kategorilerin de yine belirli mesaj sayısından sonra görüntülenmeye açıldığını okumuştum.

Foruma üye olup 2 saat içerisinde "Yarın sabah R10 olmazsa ne yapardınız?" konusu açıyorsun. Hele az soluklan yiğidim. Ne zamandır R10'dasın da yarın sabah R10'un olmayacağı ihtimalini tahayyül edip bunun konusunu açıyorsun?

Bunun adı kıdem basmak ya da yeni üyeyi horlamak değil. Bir ortama yeni ayak bastığında ilk önce biraz gözlemlersin nedir necidir, kim burada napıyor? Ne tarz paylaşımlar yapılıyor?

Sorum var bölümünün, off-topic bölümünün, maxigeyik bölümünün vs. jargonunu şıp diye çözemezsin. Çözüyorsan daha önceden R10 tecrüben vardır demektir. Forum tecrübesi değil, R10 tecrübesi.

Sonra bu konu. 2 günlük üyeyken arşivden Coşkun'un foruma online chat gelecekti mesajını buldum deyip konu açıyorsun. 2 günde nasıl bir ticari hacim yakaladın veya ne gibi anlık forum üzerinden iletişim kuramamayla alakalı büyük bir sorun, eksiklik yaşadın ki konu açarak bunu soruyorsun?

Daha önceki forumda gördüğüm 2 yıl, 6 aylık tecrübeme dayanarak eğer sen multi değilsen benim de adım Berkay değil. Evet ispatım yok, kim olduğunu da bilmiyorum, bir deyiş vardır ya yemin edebilirim ama ispat edemem. Bu kanaate varmamdaki argümanlar gayet belirleyici bence.