yoğurt bize ait ama yunanlılar patentledi. yani şimdi patente geç kaldık diye elin yunanı yoğurdumuza kondu. nasıl olacak bu şimdi.bence patenti kim aldıysa onundur. noterleme yoksa. dünyada bir sürü isim,kelime marka olabilir bilerek veya bilmeyerek. hepsini nasıl kontrol edeceksin .patentini alıyorsun ama bir bakıyorsun başkası kullanmış daha önce. öyle olsa patent firması izin verirmi. oz aman patent firması araştırmadan havaya suya patent yazmış olur.
örnek vereyim ben bir firmaya marka ismi önerdim yarışmada birinci oldum. hak devir sözleşmesini gönderin dediler.gönderdim ama marka ismi aynı olmasa bile okunuşu sesteş olduğu için çok benzediği için geri alındı benden ödül.
2 hafta kadar sürdü araştırmaları patent alınıyormu alınamıyormu diye. alınmayınca ödülümü geri aldılar.
saçma bulmuştum.marka ismi aynı değil harf farkları vardı. ama öyle oldu malesef. şimdi bu arkadaş patentini almışsa patent firması vermezdi o patenti sorun olsa.
emin değilim noterletsen bile patentini almadıkça hak iddia edemiyorsun gibi birşey duymuştum ben.yine söylüyorum bu son cümlemden emin değilim.