Değerli yorumun için teşekkür ederim.
Eline saglik. UIfak bir kac onerimi asagiya birakiyorum.
- Class, method, fonksyion, degisiken vb. tanimlamalari Turkce olarak yapmamaya dikkat et.
- Validate islemlerini controller icinde yapmak yerine, bir Request sinifi olusturarak yapmaniz daha guzel olur. Boylece $request->validated() ile validated edilmis inputlari alirsin except methodunu kullanmaya gerek kalmaz.
- Kodunu daha modern tutmak icin methodlara return type ekleyebilirsin ve method parametrelerinin tipini tanimlayabilirsin.
- Tablo adlari plural olmali ve sutun isimlerinde tablo adina tekrar eden prefix'lere gerek yoktur. Mesala projeler tablosundaki proje_adi sutunun adi sadece `name` olsa yeterlidir.
Önerilerinize uyacağım. Bu proje ilk laravel öğrenirken geliştirdiğim proje, o yüzden çok fazla türkçe kullandığımı fark ettim.
- Validate islemlerini controller icinde yapmak yerine, bir Request sinifi olusturarak yapmaniz daha guzel olur. Boylece $request->validated() ile validated edilmis inputlari alirsin except methodunu kullanmaya gerek kalmaz. = bunu ise çok fazla validate kullanmadığım için bu şekilde yaptım. Kullandığım validate'ler sadece fotoğraf için.
- Kodunu daha modern tutmak icin methodlara return type ekleyebilirsin ve method parametrelerinin tipini tanimlayabilirsin. = Bunda ne demek istediğinizi yam olarak anlayamadım açıklarsanız sevinirim. Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.