bence sql'e doğrudan erişim verme. yetkiler şunlar bunlar başına dert açar. silerler, sana silmedim derler, yapamazlar, senin işini yapamadığını söyleyip çamur atarlar. aspnet ile ille de query tasarlamak istiyorlarsa "easyqury" gibi bir aspnet komponenti üzerinden tasarlasınlar (bunların adı querybuilder). rapor tasarlamak istiyorlarsa datadynamics'in aspnet için bu tip tasarım arayüzleri olduğunu hatırlıyorum. (sanırım firma daha sonra birilerine satıldı ama buna benzer bir ürün devam ediyordu) artık rapor tasarlama işi çokk standart oldu. çıktılar da her formatta alınabiliyor. Query ile rapor tasarlama işine gelince dediğim gibi ben olsam database'i açmaktan uzak dururum. Hem bu şekilde herhangi bir hosting firması ile çalışabilirsin. hatta uygulamanı çok kullanıcı olarak tasarlarsan tek database üzerinde herkesi çalıştırabilirsin.
Küçük bir de not... eğer database'e uzaktan erişim hakkı verirsen her tabloya erişmelerini istemeyeceksin. o sebeple her kullanıcı için ayrı ayrı yetkiler tanımlaman gerekecek. senin için bir kabusa dönüşebilir. uzak masaüstü bağlantısı ayrı lisans maliyetleri ortaya çıkartır. bağlananların o makinaya neler yükleyeceğini ve çalıştıracağını bilemeyeceğin için o iş için de bir dünya yetki karmaşası arasında yuvarlanman gerekecek. yazıcı paylaşımları da sorun olacak.
benden söylemesi.... kodun hızlı, cüzdanın dolu olsun diyerek başarılar diliyorum.....