Son iki yıldır dinlere inancımı kaybetmeye başladım (Kesinlikle kimsenin etkisiyle olan bir şey değil bu, kendi düşüncelerim.) diğer dinlere hiç bakmadım veya kutsal kitaplarını okumadım fakat her Müslüman gibi bende dinimizin şartlarını ve neler yapmamız gerektiğini biliyorum, dini bütün birisi değilim ve çevremde dinimizin şartlarını getirenler var fakat dinimizle alakalı bir bilgiye sahip değiller, düşüncelerimi söylesem yargılayacaklarından o kadar eminim ki. Sorularıma internetten bakmayı denedim genellikle din siteleri ve din sohbetleri çıkıyor karşıma ama aradığım cevabı hiçbir zaman bulamadım, konuyu bir yerden bir yere getiriyorlar her seferinde kesinlikle net bir cevap söylemiyorlar yani demek istediğim ben net cevaplara nereden ulaşabilirim ? Kuran'ı okumak istiyorum fakat vaktim yok derslerimden dolayı ve bir sebebi de şu Türkçe mealini okurken bazen çok korkuyorum, dinimizin şartlarını yerine getirmeyenlerin hep cehennemde yanacağı yazıyor ve buda beni korkutuyor yani dinimizin şartlarını kısmen yerine getirsem bile bir karıncayı bile zarar veremeyen birisiyim (Tanrı'ya inanıyorum fakat dediğim gibi dinlere inancımı kaybetmek üzereyim.).