Herkese merhaba. Bugün biraz içimi dökeceğim çünkü artık gerçekten buna ihtiyacım var. Yaklaşık 6 yıldır aktif yazılım sektörü ile ilgileniyorum. Birçok programlama dili ve birçok alanda eğitimler aldım yazılımlar geliştirdim hep en iyisi olmaya çalıştım. 2017 den beri ise blockchain ve kripto paralar ile ilgili yazılımlar geliştirdim. Hep kendi projelerimi üretip kendi ürünlerimi çıkarmak istedim. Bu bir kripto para borsası olur yeni bir kripto para olur belki hiç var olmayan bir teknolojide kripto para olur belki bir kripto para cüzdan uygulaması olur(metamask trustwallet vb. ) diye sürekli geliştirdim kendimi. Fakat bunların üzerisinden hep tek gelemeyeceğimi düşündüm. Büyük ihtimal başarısız olacağımı düşünerek giriştim ve ortaya iyi kötü bir proje çıkardım. Bir kripto para ICO yazılımı ve bir cüzdan uygulaması yaptım. Tektim ve hiç talep görmedi zaten göreceğinden umudum yoktu ama en azından yapyım dedim. Ne uygulamamı satabildim ne kendim işletebildim dolayısıyla kapattım. Yazılım alanında uzman olduğumu düşünüyorum üstesinden gelemediğim iş yok ama yıllardır günü kurtarmalık işler yapıyorum hep. Herhangibir büyükşehirde yaşamıyorum Ordu gibi ilçeden kırma küçük bir şehirde yaşıyorum. Belki İstanbul gibi yerlerde doğma büyüme olsa idim belki şuan Türkiye geneli büyük bir kripto para borsam yada bunla ilgili bir uygulamam olmuş olacaktı şirketimin sahibi olmuş olacaktım. Daha yaşım 24. Geç mi kaldım daha başında mıyım bilmiyorum ama bir şekilde hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Bu ilçeden kırma şehirden istanbula taşınıp biraz çalışayım diyorum ama malesef istanbulda kimsem yok tek yaşamak zorunda kalacağım. Sma artık mecburluktan böyle yapmak zorunda kalacağım. Yıllarca uygulama kodlayıp çöpe gitmesi zoruma gidiyor ve motivemi tamamen düşürüyor. O kadar kripto paraların yazılımı ile ilgili bilgim var fakat hiç yatırım yapmadım. Günü kurtarmalık kazançlarla ne yapılır ki. Eğer çevremde kendim gibi birkaç kişi daha olsa idi eminim belki bunları yazma gereğim bile olmayacaktı diye düşünüyorum. Çoğu da bu durumdan şikayetçi olduğunu düşünüyorum. Malesef girişimci araştırmacı ve meraklı insanlar çevresindeki vasat kişiler yüzünden solup gidiyor.Üstüne bide 3 kuruş için insanların dertlerini çekmek gerçekten bunalttı. Ne yapacağımı bilmiyorum neler yapılır bilmiyorum. Tamamen yanlız hissediyorum ve bu şekilde hiçbişey başaracağıma inanmıyorum.