Hocam visanın elon muskun yatırım yapması bir şey kanıtlamaz, btc den çok daha kullanışlı projelerin var olduğunu siz de söylüyorsunuz o halde elon musk neden btc ye yatırım yaptı? şahsi görüşüm bunlar pastadan pay alma peşinde teknoloji falan kimsenin umrunda değil zaten ortada teknolıji falan da yok ya neyse :D
Bana garip gelen insanların bu akıma körü körüne kapılması yasaklanamaz olduğunu geleceğin parası olduğunu sanması, ekmeği yendikten sonra diğerleri gibi kenara atılacak işe yaramaz bir fikir bana göre.
Görüşünüze saygı duyarım hocam, dileyen dilediği fikre sahip olmakta özgürdür tabii ki. Mesela ben de bamyanın kötü bir yemek olduğuna inanırım, en kral gastronomi uzmanları toplansa da bana bamyanın yenilebilecek bir şey olduğunu kabul ettiremez misal. :))
Şaka bir yana, son cümlenizin bir kısmına da katılıyorum. Herkesin bakış açısı farklı, ben şahsen ''ekmeğini yeme'' derdindeyim. Zaten herhangi bir yatırım aracının temel amacı bu olup, yatırım araçları ile de aşk yaşanmamasını öneririm :) Bu dediğim hisseleriyle duygusal bağ kuran tipler için de geçerli. Sonuçta borsanın (kripto para borsası da dahil) temel kuralları vardır, herkes aynı anda zengin olamaz. Birileri ekmek yerken birileri de tırnaklarını yer, bu yüzden de zaten deneyimsiz insanların kısa vadeli işlemler için girmemesi lazımdır. Uzun vadede değer kaybettiğinde veya hadi oldu ki çaldırdığında üzülmeyeceğin meblağı çeşitli yatırım araçlarına aktarmak bence akıllıca bir eylemdir.
İlk kripto para borsası hesabımı 2014 yılında açmışım, 7 sene olmuş. İnanın bunları sürekli duyduğum için şahsen hissizleştim, okuyan arkadaşlar yanlış anlamasın. Bu güne kadar ''Kripto para dolandırıcılıktır, ponzidir, balondur. İleride hepinizin parasına çökecekler'' sözlerinden birini her duyduğumda köşeye 10 lira atsaydım, şu an belki de kripto paralardan kazandığım kadar bir meblağı da o şekilde biriktirmiş olabilirdim. :)
Son olarak; kripto paralarınızı asla borsada tutmayın. Ledger veya Trezor gibi cold wallet çözümleri kullanın, olmadı paper wallet kullanın o da olumlu. Ama hiçbir borsaya uzun vadede güvenmeyin. Borsanızın çok güvenilir olduğunu düşünüyorsanız ''mt.gox'' vakasını her daim aklınızda bulundurun. Kendi kripto paranızın sorumluluğu yalnızca size aittir ve güvenliğinden de bizzat kendiniz sorumlusunuzdur.
İyi geceler dilerim dostlar.