chnyrdkl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam ek masraftan ziyade, sunucu bilginiz yoksa almayın şimdi size hosting firması bir kere kurar paneli öyle teslim eder. bundan sonra ki tüm mesuliyet kullanıcıya aittir. Bir sunucu optimizasyonu bile r10 da 200-250 tl civarında. şimdi siz aldınız diyelim sunucu. hangi paneli kuracaksınız? plesk trial? akabinde sunucu yönetimi hakkında bilgi sahibi olduktan sonra sunucu almanızı tavsiye ederim. size şimdi çok hızlı bir reseller söylemem saçma olur. bir sitenin hızlı olmasında ki en temel etken örneğin: wordpress kullanıyorsa x sitesi, optimizasyonu yapıldıysa zaten hızlı olacaktır.
ben odeaweb'den reseller kullanıyorum, firmayı övmek gibi olmasın fakat memnunum. siteler Cloucfareye bağlı tabii.
Detaylı cevabınız için teşekkürler ancak cidden biraz havada kaldı konu. Evet site içi faktörlerin hepsini iyileştirsek bayi hosting de kafi gelir diye bir argüman çıkıyor dediğinizden. Bu konu zaten evet gündemimde. Her sitenin kendi içindeki kaynak dosyaları açılışını baltalamakta. SEO uzmanı olarak da bunlara hakimim. Fakat bayi hosting vs bulut sunucu/VPS diyecek kadar bir fark oluşturmayacağını iddaa ediyorsanız son bir kez daha bunu netleştirmek için düşündüğünüzü sandığım şeyi vurgulayayım istedim. Bu mudur hocam?

Site içi faktörleri en iyi yaptığımızı varsaydığımız senaryoda ise odeaweb bayisini kullanmakta olduğunuzu da söylediğiniz için teşekkürler.

Son olarak ucu açık kalmasın diye bunu da netleştireyim. Sunucular sürekli patlıyor mu hocam ya Yani bunun bir stabilitesi yok mudur? Ya da aylık satılan 50, 75 TL gibi SLA paketleri dediğim gibi göz boyama mıdır? Sunucu uçar ve o mesuliyet altında eziliyor mu her bilmeyen Çünkü dediklerinizden bu netice de çıkıyor ama net ifade etmediniz diye ben üstüne basayım istiyorum. Biz SSH vs. bilmeyenler bayiye mi tabiiyiz hep?

ofizu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
VPS kurulumu çok kolay olmuyor ama istediğin gibi yönetebiliyorsun. Türk firmalarını ve bilhassa reseller falan tavsiye etmem. Hetzner kullanıyorum. Panelinden Rescale edebileceğin için büyüklüğü zorlanmasına bağlı olarak istediği gibi kurcalayıp değiştirebilirsin. Arada bol bol snapshoot almanı tavsiye ederim. Yanlış birşey yaparsan hemen eski snapshoot'a dönebilirsin.
Yorumunuz için teşekkürler. Hetzner'de bayi mi VPS mi kullanıyorsunuz? Kurulum tarafında tek seferlik veya aylık rutin hizmet veriyorlar mı? Yoksa sunucu yönetimi vs. bilmeniz şart diyor musunuz?

AnyLock adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Onlarca hosting firmasının içini bilirim.
Yurtdışı kralı: Hetzner
Yurtiçi kralı: Alastyr

Hetzner ilk ay için 20 dolar hediye ref linki (ilk defa üye olanlar için): https://hetzner.cloud/?ref=tEsbepfiB7y4
Teşekkürler yorumunuz için hocam. Ekstradan sorulara vereceğiniz cevap varsa bilmek isterim. Ayrıca kullandığınız hizmetler nedir acaba Hetzner veya Alastyr'de?