E-ticaret 'in normal fiziksel ticaret farkı yoktur bir kere bakış açısıyla yola çıkmak gerek. "Ne kadar ilerlenebilir" sorusu bir şirkette maaşlı çalışanların kurduğu cümledir. Sizin sormanız gereken "Ne kadar kârlı kazanç sağlarım" yada "Ticaret hacmimi ne kadar büyütürüm" olmalıdır. Ticarette ne kadar iyi iseniz o kadar kazanç sağlarsınız. İşletme kitaplarında ticaret ilk olarak şu şekilde tanımlanır "Rizikoyu üzerine almaktır" Risk/Kazanç doğru orantıda ilerler, zaten bunun farkında olduğunuzu konunuzda belirtmişsiniz. Kaliteli ürün konusunda hemfikirim, ancak marka/lisanslı gruba girmeyin bence zira "Görerek/Deneyimleyerek Satınalma" tercihi 1. öncelikte olan bir gruptur.
- Aldığın ürünün karlılığı (Lisans/Marka olmayan gruplar)
- Satınalma maliyeti (Aracılardan arındırılmış mal satınalma) Örneğin : Satıcı "A" ise siz maksimum "B" den alın "C,D,E,..." seçeneklerini düşünmeyin bile her biri üzerine %2 koysa size kalacak kar yok demektir.
- Sattığın emtia'nın karlılığı,
- Doğru ürün /kategori/hizmet seçimi
9. yıldır E-ticaret ile iç içe olan bu kardeşinizden naçizane öneri : İlk satışınız Amazon olmasın, sizi ticaretten dahi soğutabilir.
Bol kazançlar dilerim.
Çok teşekkür ederim değerli tavsiyeleriniz için zira Amazon alışveriş için kendim de kullandığım bir site ve satıştan soğutma konusunu tam kavrayamadım komisyon oranları gayet iyi gibi iade konuları v.s problem değil Amazonun anlayışı müşteri her daim haklıdır ve bende bu anlayış üzerinden ilerlemek istiyorum ondan Amazonu tercih etmeyi düşündüm..