Astra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir kısım 500 - 1000 de kazanan vergisini ödesin demiş.

Farklı birinin üstüne işini yürüt gibi teklifler gelmiş. Adam kazancını legalize etmek için illegal işlere mi bulaşsın?

500 lira kazanıyorsan bu işi yapma diyen var. Tamam kendisini geliştirmesi için güzel bir teklif de yahu niye yapmasın, devletin bunun vergisini adamı üzmeden almaya çalışması çok mu zor?

Yoksa 500 lira dahi gelir elde edenin de vergisini verebileceği bir düzenleme mi yapılmalı?

Yok duble yolmuş, yok asgari ücretmiş, yok silinen vergi borçlarıymış konu bunlarla alakalı değil. Ödemek isteyenin kolaylıkla ödeyebileceği bir sistem yapılsın, buna rağmen 1 lirasını ödemeyenin ocağına incir ağacı dikilsin.

Vergisini verenin de bahaneleri var, vermeyenin de umarım bunların ortadan kaldırılacağı alt yapı hazırlanıyordur geriye dönük incelemeler yapılırken...
Hocam anlamıyorlar çözemedim ben artık tartışmaya bile girmeyeceğim kimseyle kendimi yoruyorum boş yere, linç yiyoruz böyle konuşunca. Halbuki ne devleti eleştiriyoruz ne başka birini. Tek söylediğim 500-1000 kazanırken zarar ediyorum. Gene vereyim vergimi ama kazancıma göre vereyim. Adam diyorki 500 kazanıyosan sende sorun var diyor.