Şurada herkes tamamen negatif düşüncelerle yorum yazmış resmen. Bazı iyi düşünceli insanların yorumları var onları can-ı gönülden kutluyorum. "Ben asgari ücretle çalışırken vergimi veriyorum sen de ver" diyen bir kardeşimiz yorum atmış. Sen Asgari ücretle vergi vermen için aldığın suyun vergisini vermen gerekiyor ki bunu da aldığın bakkal senin adına beyan ediyor. Senin bir girişimin bir şirketin var mı bunun giderlerini biliyor musun da kesilen paraları biliyor musun da hadi kardeşim 100tl kazamışsın kalk bunun vergisini öde diyorsun? Bir şirketi bırak ilerletmek kurman için bile mali müşavir ile çalışman gerekiyor. Ben sana söyleyeyim onun parasını minimum aylık 500TL tutuyor. 500TL malimüşavire ödedin zaten kazancın 500TL şimdi 500TL nin %18'İ KDV olarak devlete gidiyor eğer LTD değilse (LTD lerde sektöre göre vs değişiyor vergi oranı). Genç girişimcin yoksa yıllık %20 gelir vergisini de veriyorsun bunun. Ne kaldı eline? Hiç bir şey kalmadı. Ve eksi bakiyedesin. 500TL kazandın müşavire verdin sonra vergilerle 90 + 82 = 172TL de devlete ödedin. Ben eksiye düşeceğim şeyin vergisini niye vereyim? Saraya daha fazla para yetiştirmek için mi? Adil vergilendirme dediğiniz bu mudur sizin? 500TL kazanıyorsan ve vergi verirken eksiye düşeceksen yapma o işi diyorsunuzdur belki kardeşim belki benim evimde bakmam gereken bir çocuğum var? Belki yatalak bir annem var?
Düzenleme: Bir de incelemeye girdiğinde bu 500TL den beyan etmediğin her ay için her kazandığın para için misli misli ödetiyorlar. Ne için? 500TL fazla kazandığın için. Ülke dediğin halkını sömürerek para kazanmaz. Devlet dediğinin amacı para kazanmak olamaz! Hele bu parayı KENDİ VATANDAŞINDAN KAZANMAK HİÇ OLAMAZ!