Merhaba, sadece birkaç bilgi vermek istiyorum. Bu tarz cezalar vergi dairesi açısından "ibreti alem" durumudur. Ülkemize Vergi konusunda muhasebeciye danışma kültürü yok. Maliye , kestiği ceza ile bir çeşit bilgilendirme yapıyor. Ceza alan kişiler de bu durumda bilir kişi oluyorlar. Kesilen cezanın videosunu çeken kişi izlenmelerle cezanın bir kısmını ödemeye çalışıyor. Bu konuda başarılılar.. "Kanalı kapatacağım" diye video çekenler bile var. Kanalın açık diye ceza kesilmiyor. Vergi ödemedin diye kesiliyor. Bütün yazdıklarınızı okudum bir kaç başlıkta toplamak gerekirse ;
1- Ceza alan kişilerin dosya durumlarını bilmiyoruz. 150 bin tl ceza almak için minimum 300 bin TL civarında beyan edilmemiş gelir olması gerekir.
2- " 300 Tl gelir elde edip 1500 tl gider nasıl karşılanacak ? " sorusu; Bu 1.500 TL "giderin" en az 1.000 TL si bağ kur primi. Hem gelir yok diyor hem de youtube' den 25 yıl prim ödeyip emekli olup, emekli maaşı alıp tarihteki ilk youtube emeklisi olmak istiyor zalım

arkadaşlar gelir yoksa bağ kur primlerini ödemeyin. Bir şey olmuyor. Emekli olamazsınız.
3- 2019 yılından beri bu alanda cezalar kesiliyor. Mali müşavir olarak özellikle takip ettiğim bir alan. 1 milyonluk dosyalar da gördüm. 500 bin ceza alıp finansal ölü haline gelen kişiler de gördüm. Gelir elde ettiğinizde devlet bundan pay ister. Bu alan devlet açısından da çok yeni. Net olan kısım; %18 kdv li fatura keseceksiniz. Beyanname verip vergi ödeyeceksiniz. Muğlaklık olmaması için Alt limit belirlenmesi gerekir. Devlet alt limiti pratikte belirlemiş , ancak yasa olarak 5 lira da gelir elde eden potada. Gördüğüm kadarı ile aylık 500 TL üzeri gelir elde edenler ceza riski ile karşı karşıya.