Almanya'da aylık geliriniz 500'den az ise vergi ödemiyorsunuz. Örnek veriyorum günlük işler ile kazandığınız 500 paranın vergisini istemiyorlar. Burada neden öyle bir şey yok? Neden bağkura bağlı olmadan çalışılmıyor? Belki ben 65 yaşıma kadar yaşayacağımı düşünmüyorum, veya geleceğime bu ülkede devam etmek istemiyorum. Neden ödemek zorundayım?
Yollar, köprüler, metrolar için vergi veriyoruz evet. Fakat birçoğu yap-işlet-devret ile yapılıyor. Üstüne de kullanırken, hatta kullanmazken bile parasını ödüyoruz. Neden bunları yaşıyoruz?
Koskoca firmaların vergi borçları resmi şekilde siliniyor, birçok firma milyonlar kazanmasına rağmen vergi vermiyor fakat yakalanmıyorlar da... 20 yaşındayken yılda 7 bin TL kazanan kişiyi yakaladılar da, onlar nasıl incelemeye girmiyor?
Kimse böyle şeyler sormamış da, herkes "ben ödüyorum sen de öde" düşüncesini paylaşmış. Herkes buradaki insanlar gibi değil. Belki çevrenizde yoktur fakat durumu hiç iyi olmayan insanlar var. Bu cümleleri yazarken onları düşünüyor musunuz hiç?