İntihar konunuza gerçekten hak veriyorum, bence de yasaklanmalı. Ama bugünün insanı ile geçmişin insanını karşılaştırmanız tuhaf olmuş(padişahtan daha iyi beslenme vs..). Her şeyi zamanın şartlarına göre değerlendirmek lazım.
Elbette her şey zamanına göre değerlendirilir.
Ben sadece dünyanın giderek yaşanmaz bir yer haline geldiğini iddia edenlere ironi olarak yazdım onları.
Dünya giderek daha kolay yaşanır bir yer haline geliyor.
Bugünün insanı bir padişahtan daha fazla seyahat edebiliyor, beslenebiliyor, başı ağrıdığında alabileceğir bir hap bulabiliyor.
Hatta 30 sene önce ben çocukken kombimiz yoktu, haftada bir kez pazar günü salonda leğende yıkardı annem bizi.
Şimdi o zamanlar daha kolay ve güzel miydi?
Sen bir de onu anneme sor, sobaya kömür taşı, yak, külünü temizle, su kaynat, etrafa su sıçratmadan, çocuklarıu üşütmeden soba yanında çocuklarını yıka. )))
Şimdi doğal gaz parası pahalı diye şikayet ediyoruz evet pahalı.
Ama kömürün tonu 1500 lira odunun tonu 700 lira. Bir kış bir odayı ısıtmak için tutumlu olursanız 1,5 ton kömür ve odun yakarsınız mutfak ocağına da ayda bir tüp alırsınız 120 lira.
Senede 5 bin lira bir odada ısınmak ve haftada bir yıkanmak için verilen yıllık para.
Bugün doğalgaz da ortalama yıllık bu paraya denk geliyor ve evin tüm odaları ısınıyor, tüm musluklardan 24 saat sıcak su akıyor ve ocak sınırsız şekilde yanıyor.
Yani geçmişle kıyaslandığında hayat daha güzel, daha kolay, daha konforlu.
Sadece yeni nesiller fazla dopamin bağımlısı ve hedonist yetiştikleri için bu konfor ve zevk onlara yetmiyor.
Zevk eşikleri çok yüksek olduğu için mutsuz oluyor dünya kötü bir yer sanıyorlar.