looktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Depresyondan çok fazla söz ediliyor ancak bu şekilde ele alındığını ilk kez görüyorum.
Ayrıca yıllardır çok fazla depresif hasta ve intihar vakası olmasına rağmen, bu doktorun mektubundaki ifadeler bana ilgi çekici geldi.

Diğer görüşleriniz çok makul katılıyorum.
Yorum için teşekkürler.
Depresyona girmiş eğitimli bir insan ile eğitimsiz bir insan arasındaki farkı ortaya koymuş doktor.
Depresyon beyin kimyasındaki bir hastalıktır, kişinin beyni zevk alma işlevini yapamaz, bu durumda da geriye sadece acı çekme kalır.
Ve kişi sadece acı çeker ve dünyanın kötü, acı veren noktalarına odaklanır.
Eğitimsiz bir adam sevgilim beni terketti diye depresyona girip canına kıyabilirken, eğitimli bir adam kendine daha felsefi daha komplike nedenler bulur.
Ama ortadaki gerçek şudur, hayat zifiri karanlık veya nurlar içinde aydınlık değildir.
Dünyanın kötü bir yer olduğunu düşünen bu doktoru seven insanlar var, bu doktor Kanuni Sultan Süleyman'ın tatmadığı kadar güzel yemekler yiyebiliyor.
Bu doktor Kanuni Sultan Süleyman'ın görmediği kadar çok şehir, kültür görmüştür.
Bu doktor hastalandığında Kanuni Sultan Süleyman'ın tedavi edildiğinden daha hızlı tedavi edilmiş.

Yani bu forumda herşey çok kötü, zamlar mamlar diye şikayet eden ergen kardeşlerimiz Osmanlı Padişahlarından iyi bir hayat sürüyorlar.
Padişahlar sıcak duş alamadı hiç bir zaman, hayatında hiç patates domates yemeyen, bugün marketlerde satılan yiyecek ve içeceklerin 50 de biri çeşit ile beslendi padişahlar.
Bugün en dandik sağlık ocağı geçmişteki bir padişahın hekiminin hastanesinin yanında muhteşemdir.

Yani hayat öyle kötü değil.
Sabah kalkıyorsun, duşunu alıyorsun, kahvaltını ediyorsun.
Ve çalışıp geleceğini inşa edeceğin 24 saatin var.
Her gün bu döngü yeniden başlıyor.

Forumda intihar konular çok sık açılmaya başlandı.
Bu çok tehlikeli.
Hele hele böyle intihar edip arkada bıraktığı mektupla dünyanın yaşanmaz bir yer olduğunu anlatan bir adamın fikirlerinin takdir görmesi çok tehlikeli.
Depresyonda olup cesareti olmayan gençlere yol gösterir cesaret verir.

Forumda intihar içerikli mesajlar ve intihar temalı konuların açılması kesinlikle yasaklanmalı.
İntihar hakkında konu açan meyilli olan kişiler de hemen de aileleri ile iletişime geçilerek ihbar edilmeli.
Profesyonel eğitimi olmayan insanların intihar hakkında konuşması çok tehlikelidir.