phpxtr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben adsenseden ayda 500-800 TL arası para kazanıyorum. Bu yıllardır böyle kazancım artmıyor, neden? Çünkü bu sektörde bu kadar hit var bu kadar reklam tıklaması oluyor. Şimdi ben 500-800 TL için şirket açmak zorundayım ve 1500 TL giderim oluyor. Nasıl vereyim vergiyi ? 1000 TL cepten para ödemiş oluyorum. Şuanki sistemde 1500 TL üstü kazanmayan herkes batmaya mahkumdur.
phpxtr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynen hocam onlarda böyle düşünüyor. Ek gelirime bile göz dikiyorlar aynı sizin gibi. 500 TL benim için başlangıç olabilir kim işe başladığı gibi paralar kazanıyor ? Bu kafayla bu ülkede kimse girişimci olmaz iş kurmak istemez.
Girişimcilik değil ki sizin yaptığınız. Girişimci dediğin şirketini kurar, işini büyütmeye çalışır. Siz diyorsunuz ki ayda 500-800 TL kazanıyorum daha fazla kazanamam. Ne büyütmek gibi bir derdiniz var ne geliştirmek. Ayda 3-5 ek gelir gelsin bana yeter kafasındasınız. Sizin için 500 TL başlangıç ise bir başkasın için 50.000 TL başlangıç olur. O da gelir benim için başlangıç bu, ek gelirime göz dikmeyin der. Yanlış anlamayın herkes her işi yapmak zorunda değil ki ? Bu işte büyüyemiyorsanız başka iş yapabilirsiniz. Veya Adsense`dan kazandıran projeniz yeterli gelir elde etmiyorsa farklı kategoriye yönelip daha fazla kazanma yoluna gidebilirsiniz.

Örneğin çok arka sokaklarda kalan, kimsenin görmediği bir yerde bir dükkan açıp ayda 500 lira kazanıyor bu dükkan anca devlet benden bağkur, sgk almasın diyemiyorsak, siz de diyemezsiniz.
3 seçeneğiniz var;
1- Şirket kurup, vergi ödemek ve bu işi daha ciddi yapıp gelirinizi arttırmaya çalışmak,
2- Bu işten vazgeçmek, daha yapabildiğiniz işlere girmek
3- Kazanç zaten çok değil. Yakalanana kadar devam edeyim, yakalanınca öderim diyerek bu işe devam etmek.

Büyük inşaat şirketlerinin torpille vergi sildirmesini eleştirmek ona karşı olmak başka birşey, bu benim ek gelirim ben vergi ödemem demek başka birşey.