Hocam Türkiye içerisindeki bilinen tüm doktorları gezdim, omzunuzdaki sorunun tam olarak ne olduğunu bilmek gerek. Şimdi omuz çıkığı durumu 2 şekilde olabiliyor. Doğum ile alakalı doğuştan, ya da travma üzerine süreklilik gösteren şeklinde.
Benimki doğuştan olan bir omuz çıkığıydı ve ameliyat inanılmaz zor geçti, tek omzumdan oldum diğerini güçlendirmeye karar verdim. Omzunuzda eklem esnemiş, yamulmuş ise oraya platin takmak isteyecektir doktorlar, fakat yaptırmamanızı şiddetle öneriyorum. Çünkü tamamen hareket kısıtlayıcı ve ağır işlerde çalışıyorsanız kesinlikle tercih edilmeyecek bir seçenek. Onun yerine benim doktorum omuz başını tutabilecek tüm kasları dikti ve kasları günde günde güçlendirerek orayı kaslar sayesinde tutmayı amaçladı. Belli fizik hareketleri sayesinde de kemiğin yerine gelmesini öngörüyordu. Maalesef omuz eklemim düzelmedi, fakat omzum artık çıkmıyor. Ben omzumu saniyelik olarak çıkarıp takabiliyordum maalesef, doktorunuz sinirlere müdahale etmediği sürece ve dikkatli olduğu sürece sakat kalmazsınız, ama platin koyulduğunda kesinlikle hareket kısıtlılığı çok rahatsız edici olacaktır. Benim kaslar dikildiğinde bile kolum kıpırdamıyordu resmen.
Geçmiş olsun, kötü sorun maalesef ve Türkiye'de yaygın görüldüğünü sanmıyorum. Sürekli çıkış olursa habitüel omuz çıkığı diye geçiyor hastalığın adı da. Sizinkine de aynı tanıyı koydular ise büyük sorun, geçmişler olsun.
Sağolun hocam sizede çok geçmiş olsun benim omuzum ters bi harekete çıkıyor Doğuştan değil benimki amilyat olucam mecbur