pixelC adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Yurtdışındaki freelance sitelerinde oyun tasarımı üzerine hizmet veriyordum, geçtiğimiz sene ise küçük bir miktar banka hesabıma çekim yaptım payoner aracılığıyla, sonrasında vergi muhabbetlerini öğrendim ve kesin bir bilgi edinene kadar paramı yurtdışında tutmaya başladım. Vergi olaylarını bilmezken çektiğim paradan dolayı genç girişimci olamıyorum, şirket açarsam bağkur ödemesinden dolayı bana ay sonunda hiç para kalmıyor hatta üstüne benim ödemem gerekiyor.
Şahıs şirketi yürütebilecek güce gelene kadar bana bir yol önerebilir misiniz?

Grafik tasarımcılar serbest meslek mensubu olup yurtdışına kdv'siz makbuz kesebilir mi? Sanırım serbest meslek mensupları bağkur ödemek zorunda değil.
Varlık barışı diye bir olay duydum vergisiz bir şekilde getirebiliyormuşuz paramızı fakat mükellef olmadığım için buna başvuramıyorum sanırım, medium'da öyle bir yazı okumuştum, mükellef olmadan da başvurabilirsin diyen de var, aydınlatabilir misiniz?
Mali müşavir arkadaşıma sorduğumda, "meblağ küçük olduğu için sıkıntı olmaz, incelense de çok bir şey çıkmaz, işler büyüyene kadar paranı tut, sonrasında mükellef olup pişmanlıkla beyan verirsin, zaten yurtdışı olduğu kesin belli kdv ödemezsin, yine de yurtdışı işlerinden anlayan birine sormakta fayda var." dedi.
Siz ne düşünüyorsunuz? Şirket yürütecek güce gelene kadar ne yapmalıyım? Cevap veren herkese teşekkür ederim.
📌Yurtdışındaki firma yada şahıslara verilen bu hizmet kdv den muaftır. ( verdiğiniz hizmetten yurtdışında yararlanılıyor olacak ve faturayı yurtdışındaki firma yada şahıslara fatura keseceksiniz)
📌Hesabınıza geçmiş tarihlerde gelen paralara yapabileceğiniz birşey yok fakat;
Yurtdışında sanal banka hesabınızda bir para varsa ve bunu Türkiyeye getirmek istiyorsanız mükellef olma şartı yok. Aşağıda linkini atacağım yazımızda aradığın herşeyi bulacaksın.
📌Serbest meslek te olsan serbest meslek olmasanda keseceğin faturada kdv olmayacak.

https://www.r10.net/sorum-var/269109...cagim8252.html