ben biraz geç kaldım. Üniversiteye başlayınca para ihtiyacı artmaya başladı özellikle ne yazık ki alkol ve sigara giderim çoktu. Ayrıca yakın arkadaşlarımdan biri de mega holdings tuzağına düşmüştü o kadar uyarmama rağmen. Bir gün şans eseri youtube'da internetten para kazanmak diye bir videoya denk geldim. Hiç düşünmemiştim bile bu şekilde para kazanacağımı. Sonra bu arkadaşıma meganın sattığı site ile başladım araştırırken ilk ********* denk geldim. Sonra baktım bu meganın siteleri bir işe yaramıyor ama paraya ihtiyacım var. Makale yazmayı öğrendim ufak ufak para ihtiyacımı karşılamaya başladı. Sonra büyümek lazım dedim makale işlerim arttı, ekip kurdum üni arkadaşlarımla onlarla devam ettik. Hem ben kazandım hem onlar borçlarını ödediler.

Öyle ilerlerken bu alan daha da ilgimi çekmeye başladı. Kendi sitemi açtım ve sattım. Sonra makale işine devam ederken bir yandan kendime site açıyorum biraz hitlenip, adsense alınca satıyordum. O sıralar araştırma yaparken r10'u da kullanmaya başladım ama üyeliğim yoktu daha çok ******* kullanıyordum. R10'a o zamanlar üye olmak daha zordu mail atıyorum ama ne davetiye alabiliyordum ne cevap. R10 adsense hikayem kısmı en sevdiğim alandı. Sonrasında wmaracında bir arkadaş sağolsun davetiye gönderdi. Burayı okursa kendisine çok teşekkür ederim. Sonra buraya üye olduk kendi sitelerimiz yürüdü iyi kazanmaya başladım. Pinterest furyasına ilk girenlerden biri oldum iyi kazandım. Arabamın modelini yükselttim bir sürü ihtiyacımı karşıladım.

Maddi olarak zor duruma düştüm burada birçok abim, ablam, kardeşim elini uzattı. Ben de buna karşılık elimden geldiğince başka ihtiyacı olanlara elimi uzatmaya çalıştım durumum iyi olduğu zamanlarda. Psikolojik olarak zor durumlarda kaldım, tükendim yine buradaki abilerim psikolojik destek verdi. Kısacası aslında sigara ve alkol parası için girdiğim bir alanda klişe olacak ama bir aile kazanmış oldum.

Bu nedenle hem tüm üyelere hem r10'a gerçekten teşekkür ederim.

Ekleme: artık alkol almıyorum, sigarayı da inanılmaz derecede azalttım. Onu da bırakmam yakındır.