Amxmodx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ülkede her şey düzgün yani bu arkadaş şımarık yani öyle mi? İş arıyor mesela hemen buluyor fakat şımarmış olduğu için üff çalışmıcam mı diyor? Ha hadi iş buldu diyelim o işte kazandığı parayla zaten hayatı düzene girmeye başlar. Heralde bi telefonu yeniler, hobiler edinmeye başlar, şöyle bi 7-8 ay sonra da araba çeker heralde.

YAHU siz şaka mısınız şaka mı? Bakış açımızı değiştirecekmişiz. Ne için değiştireceğiz fakir olmayı kabul edip şükredersek heralde sizin istediğiniz bakış açısı bu olur.
Bence demogoji yapmayı bırakıp gerçeklerle yüzleşmeye başlayın ve sakince bu durumu nasıl düzeltebileceğinize bakın, ben yukarıda yazdıklarımı arkadaşı kınamak için yazmadım dost acı söyler mahiyetinde yazdım ama hala romantizm kasıyorsunuz burada, cep telefonu yenilemekten bahsetmişsiniz bunun refah ya da zenginlik göstergesi olduğunu düşünüyorsunuz, bakış açınızı değiştirin derken bunu kastettim, bunu okuyun özendiğiniz insanlar bunu yapmıyor, https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...yoruz-41187431 bu söylediklerim de ağır gelecek ama siz avrupadaki yaşamı toz pembe zannediyorsunuz maalesef, yurtdışında 1 yıl yaşamış birisi olarak ve almanyadaki durumu çok net bilen birisi olarak söylüyorum bunları, almanyada satın alma gücü fazla olabilir ama bu yaşadığınız ülkeyi itin totosuna sokmanızı haklı göstermez arkadaşlar.

Bu ülkede yaşayan her fert her birimiz bu ülkeye borçluyuz, size yaşam hakkı sunduğu için başka hiç bir şey için değil, siz bu ülkeden alacaklıymışsınız gibi konuştuğunuz zaman da ben de size bu ülke için ne yaptınız?? diye sorarım, buna verecek cevabınız yoksa evet şımarıksınız.