Hocam ne kadar ilgisi var bilmiyorum ama benim de geçtiğimiz aylarda bir kedimde corona ve mantar tespit edildi. Biraz meşakkatli bir tedavi uygulandı, o sırada evi ilaçlattım vs. gerekli her şeyi yaptım. Şuanda gayet güzel ve anladım ki başta panik yaptığım kadar ciddi değilmiş. Mantar geçti, tüğlenme 10 gün sonra tekrar başladı.
Bunu söylemek istemiyorum ama yıllardır veterinerlerden çok çektiğim için söyleyeceğim. Gerçekten çoğu veteriner kliniği tamamen tüccar kafasında. Hayvan sahibine şöyle bir ihtimal var şunu yaparsak iyi olur diyor ve doğal olarak hiçbir şey bilmediğimiz ve korktuğumuz için 'tabi, ne gerekiyorsa yapın' diyoruz. Standart bir kan testini 150-200tl'ye yapıyor. Aynı kanı başka bir test kağıdına damlatıp 15dk sonra sonucu alıyor ve 300tl de ona yazıyor. Corona testine damlatıyor 250tl de ona alıyor. En son veterinere gittiğimde yarım saatte birkaç test yaptıktan sonra pazarlıkla 1200tl'ye çıktım ve gayet standart, özellikle sokak kedilerinin %90'ında olan, kedilerin doğasında bulunan basit bir hastalık olduğunu öğrendim.
Tabi ki test yapılıp bakılması gerekiyor ama, hayır diyemeyeceğimiz için veterinerler her şeyi abartıp aklına gelen tüm testleri yapıyor. Şöyle düşünün, ben de hastaneye gitsem tabi ki birçok testi yaptırmak hatta check-up yaptırmak mantıklı. Ama durduk yere her seferinde yaptırıyor muyuz? Ya da doktor, görünür hiçbir şey yokken size bağsur kontrolü yapıyor mu? Ama veterinerler, insanların aşina olmadığı için 'tabi, gerekiyorsa yapalım' lafını alacağını biliyor ve her şeyi iteliyor. Bıktım artık bu tüccarlardan.