Hocam benzer bir durum bende de var, babamların oturduğu evi ben tuttum ve ev sahibi ile sürekli ben görüşüyorum. Kirası ayın 6-10'u arası ödeniyor. 3 Senedir dediğiniz gibi en fazla 1-2 kez 11'inde filan atmışımdır o da haftasonuna denk geldiği içindir. Ama kendisi en ufak bir olayda beğenmiyorsanız çıkın evimden filan gibi tantanalara giriyor. Evi tutarken bana açık açık söyledi, ben bu evi yeni satın aldım ve sizden gelen kirayla kredisini ödeyeceğim. Yani yüzüme bakarak 'bu evi bana siz alıyorsunuz' demiş oldu. Buna rağmen ne kira zammına ne de laflarına bir şey dememiştim.

Pandeminin başlarında biraz zora sıkıştım ve 2 yıl sonra ilk kez şöyle bir mesaj attım. "Pandemiden dolayı biraz elimiz sıkıştı, bu ay kira göndermesem ve bu ayın kirasını önümüzdeki 2 aya bölerek göndersme olur mu?" yani kira 1200 ise bu ay atmayayım önümüzdeki 2 ay 1800 1800 atayım demiş oldum.
Bana attığı mesaj şu "Ben o evi size 2 kişi çalışıyorsunuz diye verdim, böyle olacaksa çıkın evimden"
Babam ve kız kardeşim pandemiden dolayı çalışmıyorlar, sadece biri kısa çalışma ödeneğine uygun diye sıkışmıştık. Ülkede herkesin işi riske girdiği bir dönemde bana yazdığı şey '2 kişi çalışıyorsunuz diye verdim o evi'.

Bazı insanlar çok nankör, kadına ev satın alıyoruz bir nevi. Belki 2-3 yıl sonra kredisi bitecek ve bedavadan evi olacak...
Ama şunu söyleyebilirim bu olaylar artık beni yıldırdı. Yaza kadar 20-30bintl kenara atıp uygunundan bir eve kredi ile girmeyi düşünüyorum babamlar için. Aylık 1400tl kira ödeyip bu kadar çile çekeceklerine 150bin liralık bir ev alıp 120 kredi çekip 2000 2000 öderim. Zaten şuan 1400tl olan kira yıllık artışlarlarla 2-3 sene sonra 2000e gelecek. En azından kredi ödemesi sabit olur, 8-10 sene sonra da evimiz olur. Belki de böyle ev sahipleri bizim iyiliğimizedir.