Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Merhaba,
Çok kez karşıma gelen bir konu var. Hiç index almamış, noindex web sitelerine spam comment botları nasıl erişebiliyor?
İş artık profesyonelleşerek sıfır domaine blog kurar kurmaz yaklaşık 15-20 dakika içerisinde noindexli, açılalı 15-20dakika olan web sitesine spam yorum gelmeye başladı.
Hosting ile alakalı gibi yazanlar olmuş, her domaine ayrı vds ile sıfır plesk kurulumu yapıyorum yani paylaşımlı bir hosting kullanmıyorum. IP de sıfır geçmişine bakıyorum daha önce web sitelerinde kullanılmamış bir ip.
Bu nasıl oluyor?
WordPress her ne kadar severek kullandığım bir yazılım olsa da, anti-spam araçlarını kullanmamız için bize yaptığı bir yıldırma politikası olabilir mi? Sonuçta o araçlar ile bizlerden ve ziyaretçilerimizden daha çok veri elde ediyor...
Not : domain popülerdir, eskiden kullanılmıştır gibi tahminleri de çok düşündüm ama alakalı alakasız her yeni domaine bu geliyor. Yani en alakasız geçmişi olmayan domainde de durum bu. Bu robotlar domaine blog yazısından erişiyor. Ana sayfaya girip de gezmiyorlar. 3 dakika önce oluşturduğum aldsjfaksljhasdfasdljf isimli blog yazısına geldiler... 3 dakika bile olmamış..