Askerdeyim tunceli/hozatta dagin tepesindeyiz hava buz gibi -10 / -20'lerde isiticisi bozuk kulelerde 8 saat ve 2 saat gibi degisimli gece nobetler tutuyoruz yetmiyor tank surucusuyum gece soğuk hava sartlarindan dolayi tek basima sayisini soylemeyecegim cok fazla tank sirayla 15'er dakika calistiriyorum donmasin soguktan diye size dunden bahsedeyim sabah 5:30 kalk kahvalti 7:00 falan 8-8:30 gibi iştima sonra gunduz faliyetleri (amelelik) 12 yemek oglen 13:30 iştima sonra yine faliyetler(amelelik) 17:00 yemek mesai bitti kogusa gel kamuflaj cikar uzerini degis elini yuzunu yika dus al falan derken 19:00 ve 20:30'da yat iştimasi evet simdi dinlenme vakti olmasi lazim dimi yok turk askeri uyumaz gece 23:30 kalk nobete hazirlan 00:00 doldur bosalta git muhimmat ve sarjor teslim al kuleye git 2 saat nobet tut tekrar doldur bosalt git sarjor muhimmat teslim et 00:30-02:30 nobetinden kogusa 03:00'da dön dinlenme vakti geldimi yok simdi 04:00 bekle tank calistirma nobeti geliyor oda 1 saati geciyor bu soguk havada tek tek tanklara girip buz gibi soguk demirleri tuta tuta eller kollar ayaklar donuyor neyse oda biti 05;00 kogusa gel ve tekrar 05:30'da kalk ayni gunu tekrarla birazdan olcagi gibi bu gecede 02:30-04:30 nobeti var tanklarda 23:00 gibi caliscak hesabini siz yapin... 2-3 saatlik uykuyla butun gun insani nasil hayattan soğuturlar böyle bir askerlik 35 bin₺'niz varsa bir kez daha dusunun. Hee bide benim param vardi 5-10 bin arasi para yedim parada harcanıyor hee askerlikde bilginiz olsun $30 ama insan tukeniyor bee gelmeyin gencler yapilcak bisey degil imkani olan evlenmesin araba almasin starbuckslarda burger kinglerde az takilsin kredi ceksin yine gelmesin....