Merhabalar,

Bulunduğum semtte nüfusu ortalama 20 bin civarı 1 adet bile spor salonu yok. Bu sebeple yeni yapılan bir binanın altında 150 m2 bir yer buldum. Önü açık manzaralı full camlı, üst tentesi cafelerdeki gibi açılabiliyor kısacası havadar ve yeri oldukça güzel bir yer. Park sorunu da yok. Aylık kirası 3000. 2500 lira olması için dükkan sahibi ile halen daha görüşüyorum. İlk başta bu iş için 100.000 TL yatırabilirim. Ancak kredisiz bu kadar miktarım oluyor. Kredi çekip rahatsız hissetmek te istemiyorum. Semtimizde spor salonu olmaması sebebiyle ben dahil tüm arkadaşlarım ve semtte bulunan ve spor yapan herkes dolmuşa yada kendi arabasıyla 15 dakika mesafedeki diğer spor salonlarını tercih ediyoruz. Yürüyerek gidilebilinecek yerler değil çünkü buralar yokuştan ibaret. Yürümeye kalksanız 1 saat sürer ve kimsenin yürüyeceğini sanmıyorum.

Yani semtimdeki 20 bin kişinin spor yapan kısımları her ay ortalama spor salonuna 130 TL + 3.5 git 3.5 dön 7 TL ile spor salonlarına ulaşıyorlar. Yada arabalarıyla tabi. Bu salonu açarsak eğer özellikle dolmuşla giden kitleye yürüme mesafesinde olacağı için ben inanıyorum ki bu sebeple tercih edeceklerdir. Ekstra olarak 20 senedir buradayım ve burada büyüdüm baya bi çevrem var diyebilirim. Sadece çevremden garanti 30 kişi sayabiliyorum. Bölgeyi bilen yaşayan arkadaşlarımdan kime sorduysam oldukça mantıklı olduğunu söylediler lakin pandemi sebebiyle korkuyorum ve ekipmanların sıfırları dudak uçuklatıcı. Özellikle belirtmek istiyorum ki muhitim zengin bir muhit değil, orta sınıf işçi-memur ailelerinin evlerinin olduğu bölge. Yani sıfır aletler ile çok büyük spor salonu olsun, salonda havuz olsun sauna olsun kafasında insanlar değil. Ben ve arkadaşlarım dahil alet olsun tüm bölgeleri çalıştırabileceğimiz yeter mantığıyla spor salonu tercih ediyoruz. Semtimdeki tanımadığım ve spor yapan insanlarında aynı zihniyette olduğu düşüncesindeyim.

Sorularım yada yardım ihtiyaçlarım:
- Öncelikle spor salonu kurulumunun yasal kısımları hakkında hiç bir bilgeye sahip değilim. Fitness eğitmeni belgemde yok. Spor salonu açmaya tam hakim arkadaşlardan gerekli şeyleri öğrenmek isterim.
- Spor salonu işletebileceğim seviyedeki belgeyi ne kadar sürede ne kadar fiyata alabiliyorum bu konu hakkında bilgisi olan varsa onu da öğrenmek isterim.
- Kendi belgemi alana kadar belgeye sahip insanlardan kiralayıp kullanmak gibi bir durum varmış. Bu durum mümkün ve yasal mıdır bunu da öğrenmek isterim.
- İkinci el yada sıfır salon kurulum paketi sattığınız bildiğiniz bir yer, yada devreden ekonomik önereceğiniz bir yer varmıdır?
- Ve tabi ki pandemi de bu iş yapılır mı?

Tekrar belirtiyorum potansiyeli oldukça yüksek. Ve benimde oldukça tecrübeli olduğum bir sektör vücut geliştirme. İlk başta üyelerin gelişimine katkı sağlayabilirim ki bu işi yaparsam tüm eforumu buna harcayağım için kısa sürede tam pişeceğime inanıyorum. Kafamda ekstradan üyelere ilgi ile alakalı bir çok fikir var, gittiğimiz salonlarda görmediğimiz ilgisizliğe nazaran fikirler bunlar.

Görüşlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum, buraya kadar okuduysanız zaten tebrik ediyorum sizi