Hayırsever işadamı BG coronavirüs süreci içinde bol bol görüş bildirdi.
Yine aynı BG birçok defa İKLİM KRİZİ VE BİYOTERÖR konusunda felaket tellalığı yaptı.
Haberlerde BG'nin ifadelerine bakınca çok olumlu çok çevreci ifadeler görüyoruz. Dünyada fosil bazlı yakıtların terk edilip, yenilenebilir enerjiye geçiş yapılması hedefi. Bu hedef için devletlerin gereken girişimi yapması.

BG'nin bu çevreci duyarlı yaklaşımları gözlerimizi yaşatıyor. Gerçekten de dünya için oldukça faydalı güzel hedefler. Şimdi bir niyet sorgulaması yapmak istemiyorum. Onun yerine konuya başka bir açıdan yaklaşacağım.

Bildiğiniz gibi Microsoft işletim sistemleri çok gelişmiş çok karmaşık ve yapısını işleyişini tamamen bilmediğimiz birer yapı. Vista, me, en sonunda windows 10 çok büyük sorunlar içeriyordu. Microsoft birçok ürün ortaya koysa da bu sistemlerdeki sorunları çözmedi, çözemedi.
Bunlar bir yana bence en sağlam çalışan win xp idi. Diğer üstü ürünlerin satışı için xp desteği kaldırıldı. Çeşitli nedenlerle win xp artık çok zor kullanılıyor.

Bill gates isteseydi xp'nin yapısı işleyişi ile ilgili birçok bilgiyi açabilirdi. Bu sayede yazılımcılar sistemi geliştirebilirdi. Dünyada milyonlarca pc ve donanım xp ile çalışabilirdi. Ancak xp desteği kaldırıldığı için tüm bu donamımlar çöp niteliği taşıyor. Bunlar yıllarca kullanılıp hem ekonomiye hem de çevreye katkı sağlardı.

Microsoft devasa bir yazılım şirketi. Tüm masaüstü ve laptopların ciddi bir oranı windows kullanıyor. Microsoft tekel durumunda. Evlerde işyerlerinde ve devlet kurumlarında bilgisayarlar microsoft kullanıyor. Microsoft işletim sistemleri sürekli güncelleniyor. Bilgisayar donanımları da inanılmaz bir hızla gelişiyor. Donanım ne kadar gelişse de performan çoğu zaman yerinde saymaya devam ediyor. Bunun sebebi, gelişen işletim sistemlerinin daha çok performans tüketmesi.

Performans sorunları ile birlikte güvenlik açıklarının da ardı arkası kesilmiyor. Ayrıca sistemin arka planda verilerimizi nasıl işlediği, neler yaptığı, nerelere gönderdiği konusunda kesin bir tespit yapamıyoruz.

Konuyu çok uzattım. 2 cümleyle şöyle özetleyeyim.
Birincisi, iptal edilen işletim sistemleri yüzünden milyonlarca donanım çöpe gidiyor. Bunun çevreye doğrudan zararı yanında geri dönüşüm için harcanacak enerji de çok önemli.
İkinci olarak, işletim sistemlerindeki güvenlik sorunları performans sorunları ve bilmediğimiz gizli arka plan uygulamaları yüzünden harcanan enerji de çok önemli.
Şimdi bu iki sorun dururken ve bunlardan birinci derecede Bill gates sorumluyken, İKLİM KRİZİ KONUUSNDA BİLL GATES2İN HASSASİYET GÖSTERMESİ SAMİMİ VE DÜRÜSTÇE BİR YAKLAŞIM DEĞİLDİR.