yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum,
amacım kurallar çerçevesinde onların istediklerini yapmamak öyle kira ödeme şunu yapma gibi illegal şeylere karşıyım, elbetteki bende istiyorum başka bir ev bulup çıkmak ama inanın bulunduğum ilçenin dışına çıkmak istemiyorum ve ilçede doğalgazlı ev fiyatları şuan çok yüksek bunun başlıca sebeplerinde biride malumunuz izmirdeki deprem,
deprem öncesi baktığım 1000-1200 arası evler şuan olmuş 1400-1600 arası, eninde sonunda çıkacam buradan ama öyle alelacele değil keyfi olarak nezaman buldum ozaman, 4 yıldır ben evin pencerelerine korkuluk yaptıramadım para gidecek diye zaten giriş katı istemiyorum illaki çıkacam,
sadece çıkıncaya kadar kurallar çerçevesinde bunları biraz sinirlendireyim, kadına inşallah kefen paranıda benim kiram karşılar demekten kendimi zor tutuyorum.
Bir arkadaş yazmış ben de yazayım maliyeye şikayet edebilirsiniz. Kira gelirinin vergisini ödüyor mu ödemiyor mu öğrenmiş olurlar.
Onun haricinde muhtemelen dediğimi yapmayacaksınız ama ben huzursuz olacağıma 60 TL fazla harcarım diye düşünüp 1200'ü verip, muhatap olmazdım. Ayda 1 kez dahi huzursuz olmam 60 TL'nin karşılığı değil. Olaya maddi bakmadığınızı da anlıyorum ama bunu kabul etmek kaybetmek de değil. Evi değiştireceğinizden bahsetmişsiniz; yeni bir ev bulana kadar 400 lira az kira ödeyerek, daha geç taşınma masraflarına girerek, huzurlu olarak inanın siz daha çok kazanacaksınız.
İnanın başkası aynı daireden 1400 kazanırken kendisi 1200 TL alan birisi küçük hesapçı, nankör olduktan sonra ( eski kiracı / yeni kiracı farkını hesap edemeyecek kadar aciz olduğundan) yine kendini yiyip bitirecek.
Buna rağmen faiz vs. diyorlarsa benden korksunlar derdim.
Bunu kiracılarından yana hiç bir zaman dikiş tutturamayan, sırf bu nedenle ev satan birisi olarak yazıyorum.