Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bolca pekmez + sıcak duş
Zaten ısınmak için kaynar suya giriyorum gunde 1 kere iyi geliyor

Env4rPasha adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla benim küçüklükten beridir elim ayağım hep üşür. Millet yaz aylarında 40 dereceyi görürken benim ayağımda 2 çift çorap olurdu. Çünkü üşüyordum. En son geçen sene yaz ayında kalbim ile ilgili kan testi yaptırmıştım orada kan değerlerim üst seviyedeydi. Çok yiyordum. Sıkıntının kansızlık olduğunu düşündüm yine de, harnup pekmezi içtim 2-3 ay boyunca. Açıkça söylemek gerekirse çok çok azaldı.

Bu el ayak üşümesi birazda genetik sanıyorum. Kansızlık vs değil de başka bir olayı var. Rahmetli dedem de benim gibi eli ayağı üşüyen birisiymiş. O dönemler devamlı et yiyen adamlar. Proteinse protein demirse demir kansa kan yani. Her şeyin doğalını yiyorlar. Ama buna rağmen hep o da çift çorap giyermiş. Bilginiz olsun, ailede birilerinde yatkınlık varsa da olabilir diye düşünüyorum
Valla bizim sülale de öyle ya babamında ayakları elleri hep buz gibiydi benimde ellerim suanda buz gibi ama alıstım dedigim gibi el cok problem olmuyor sürekli hareket halinde oldugu icin ayıptır soylemesi haftada 3-4 gün et yiyorum ama nafile. Süt ve süt ürünleri hiç tüketmiyorum kendimi bildim bileli yemem yani büyük ihtimalle biraz pekmez tüketirsem düzelir gibime geliyor