Duyurusunu yaptığımız e-Posta bültenine yüzlerce kişinin kayıt olduğu yerli kontrol panelimiz https://whcpanel.com/ geliştirilmeye devam ederken R10 üzerinden şirketimizdeki gelişmeleri takip edenler için başka bir projemiz hakkında bilgi vermek istedim.

R10’nun alt yapısında da kullanılan WAF (Web Application Firewall) servisimiz, http üzerinden gelen zararlı requestler, get saldırıları, js challange, captcha challange, rate-limiting, load balance gibi pek çok alanlarda servisleri içinde barındıran Layer7 seviyesinde koruma sağlayan %100 Netinternet tarafından geliştirilen bir üründür.

WAF servisimiz maliyetleri sebebi ile her kullanıcıya hitap edemeyen bir ürün... Çünkü her bir kullanıcıya özel olarak hazırlanmış, özel ethernet kartlarına sahip donanımlar ile bu hizmeti paylaşımsız bir donanım alt yapısında sunmamız ücretlendirmenin $200’den başlamasına sebep oluyordu.

Bizler uzun bir süredir yaptığımız çalışmalarla WAF servis fiyatlarının her ölçekten kullanıcıya hitap edebilmesi için yeniden geliştirmeye başlayarak 3. versiyonu ile Haziran 2021’de piyasaya sürmeyi hedeflemekteyiz. Yeni sürüm ile birlikte online olarak yönetilebilir arayüze sahip olacak yeni WAF servisimiz, tek haneli sabit bir ücret ve kullan-öde modeliyle $0,04/GB ile $0,01/GB aralığında fiyatlarla piyasaya sunulacak.

Tüm bu süreçle ilgili kapalı beta kullanıcısı olmak isteyenlere uptime garantisi sunarak geri bildirim toplama karşılığında bir süre ücretsiz servis vermeyi hedefliyoruz. Uptime süresi garantisi sunduğumuz için korkmanız gerekmeyecek. İlgilenenlerin konu altından bildirmesi durumunda vakti geldiğinde PM göndererek hesap bilgilerini ileteceğiz.

Çalışmalarımızdan örnek bir ekran görüntüsü iletiyorum. Devamında canlı bir video paylaşarak siber saldırı başladığı anda sistemimizin nasıl çalıştığını ve web sitelerini koruduğunu göstereceğiz.