herkese iyi forumlar arkadaşlar,
lanet olası bir ev sahibimiz var kendisi 70 yaşında bir kadın ancak gözü daha doymamış olacakki tek derdi para,
yaklaşık 4 senedir evinde kiracı olarak oturmaktayım ama bu sene artık illallah dedirtti, ocak ayında 1000tl olan kirayı direk 1200tl olarak istedi sebebş ise sağdaki soldaki ev kaç para olmuş senin orası 1000tl felan gibi bir söylemde bulunuyor, sağdaki soldaki ev kiralarının bir anda artmasının sebebide izmirde yaşanan depremden dolayı şrfsiz ev sahiplerin kiraları yükseltmesinden kaynaklı,

bende aralık ayında muhasebecimi aradım ve kaç yapmam gerektiğini sordum abi ocak ayında belli olacak dedi ve ocak ayının başında arayıp %14 olduğunu belirtti, bende 1140 yaparak kirayı yatırdım ve yatırmaya devam ediyorum,
kira sözleşmesinde 5'i ile 10'u arası belirtmiştik geçen gün patronu whatsapp üzerinden kiranın ayın 10'undan önce yatırılmasını aksi takdirde ev sahibinin ödediği kredinin gecikme fazini bende tahsil edeceğini belirtti,

çok nadir kirayı 1-2 gün geciktirmişliğim oluyor yani 12si olur 13ü olur hafta sonu durumlarına göre ama 4 senedir her ay kirasını yatırmışımdır gün gecikmeleri haricinde de bir sıkıntı yaşatmadım.
bende bu mesaja çok sinirlendiğim için bilinçli olarak geciktirdim çarşamba gün yatırmam gerekirken pazartesi yatırdım, şimdi gelmişler bende kredi faizini istiyorlar, önümüzdeki ay 29,70tl fazla yatırmam gerektiğini eğer yatırmazsam mayıs ayında evi boşaltın diye bir mesaj atmışlar,

bende varsa bir Allahın kulu 1140 liradan 1 lira fazla alacak yada evden çıkaracak gelsin adresim belli, bu zamana kadar sesimizi çıkarmadık ama çıkarmanın zamanı gelmiş diyerek mesajıma son verdim,
şimdi nasıl bir süreç bizi bekliyor, yasal olarak nasıl bir yol izlenir kira kontratını ilk eve girerken imzaladık ve daha sonra hiç yenilemedik, hersene zam yaparak şuanki kira ücretine geldik kira artışı şu şekilde oldu 700-800-900-1000-1140,
bilgisi olan arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var.