digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Asıl olan güçlü karakter sahibi olmaktır.
Güçlü karakteri olmayan sevse de sevilse de bir işe yaramaz.

Güç para pul, mal mülk, mevki makam demek değildir.
Para, mal, makam şans eseri elde edilebilir ve bu şekilde elde edilirse kalıcı olmayabilir.
Güç stabil, tutarlı ve kararlı şekilde ortaya irade koyabilmektir.
Bu şekilde iradeli ve disiplinli yaşayan insanlar başarılı olurlar ve hayatta daha güçlü konuma gelirler.

Sevgi ortaya eylem konulmadığı sürece sadece boş laftan ibarettir.
Güçlü karakteri olan insanlar sevgilerini eylemleri ile gösterirler.
Sevgilerini eylem ile gösterdikleri için diğer insanlar tarafından da sevilirler.

Oysa iradesiz güçsüz insanlar da severler.
Ama sevgileri onlara bir güç, bir irade, ekstra bir yetenek kazandırmaz.
Güçsüz insanlar için sevgi seni seviyorum demekten öteye geçmez ve lafta kalır.

Yani güçsüz karakteri olan insanlar sevgiden güç alamazlar, sevgi ile güçlü hale gelemezler.
Güçlü karakteri olan insanlar ise giderek çevrelerinde daha önemli ve daha sevilen bir posizyona gelirler.

Yani önce irade, önce güç.
Güçlü olmayanı kimse sevmez.
Güçlü olmayanın sevgisi de faydasızdır.
Şu aşağıdaki cümle tatmin edici.
Güçlü karakteri olan insanlar sevgilerini eylemleri ile gösterirler.

Burası bana tartışılır gibi geliyor hocam
Güçsüz insanlar için sevgi seni seviyorum demekten öteye geçmez ve lafta kalır.

Nasıl bir sevgiden bahsediyoruz
Güçlü karakteri olan insanlar ise giderek çevrelerinde daha önemli ve daha sevilen bir posizyona gelirler.

emek verip yazmışsınız teşekkürler gerçekten
ilginç olan tarafı herkesin farklı bir pencereden kendi yaşam şekline göre değerlendirmesi oluyor sanırım.
çok güzel mantıklı cümlelerde olsa da genel bana tatmin edici gelmedi sebebi ise sevgi hiç bir şey gibi bir çıkarım var sanki.
sevgisiz hiç bir şey olmuyor düşüncecsineyim
güçlü karakter olarak bakmışsınız konuya haklısınız sizin pencerenizden bakınca karakter meselesini değerlendiriyoruz ve karakter olarak baktığınızda yazdıklarınızda haklısınız - sevgi kısımları hariç
tekrar teşekkürler.

CandiceWhite adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Maddi manevi güçlü diye birini sevdiğimi hatırlamıyorum, sevginin üstün olduğuna inanıyorum çünkü yaşam tecrübem bana bunu öğretti, belki arkadaşınıza gücün önemli olduğunu öğretmiştir. .
her insan farklı bir yaşam, sanırım bizde burada anlaşamıyoruz.
herkes farklı bir açıdan bakıp kendine göre yorumlayabiliyor bu konuyu
o halde sonuç olarak sanırım dipsiz bir kuyuya taş atmak gibi bu konuyu tartışmak.