Kendine güvenen derken? ddosla patlayan sunucudan giden datayla, email fishing ile çalınan datayla, türk ifşa sitelerine girdiklerinde yükledikleri virüsün çaldığı datayla, crack program kullanıp kendi istekleriyle yükledikleri virüsün çaldığı programla KENDİNE GÜVENİN NE ALAKASI VAR?
Yarın gelin böyle bir belge imzalatayım size 3-5 sır vereyim ,10 yıl boyunca başkasından duyarsam 129.000TL alırım sizden? Kendinize güveniyorsanız gelir imzalarsınız niye imzalamayacaksınız ki?
Ben yazılımcı yada çalışan değilim işveren oldum genelde çalışan olsam şartlar gayet mantıklı. Çok yakında tüm şirketlerin böyle önlemler alacağını düşünüyorum çünkü ortalık hırsızlık kaynıyor. Sunduğun örneklere bakılırsa çok kolay bir şekilde güvene alabilirsin datayı.
İş senin üzerindeyse al elinin altına datayı ve güvenini sağla. Data başkalarının da ulaşabileceği şekildeyse anlaşmanı da buna göre yapmalarını iste diğer türlü mantıklı olmaz.
Türkiye'de hatta forumda bile data hırsızlığı almış başını gitmiş işyerlerinin bu tarz önlem almalarının normal olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Sadece kendi açınızdan düşünmeyin, benim aynı evde yaşadığım yazılımcı çalışanım bile diskten tüm bilgilerimi kendisine aktarıp benim diske de format atmayı ihmal etmemişti. O yüzden başına gelmeyen yaşamayan bilemez bu durumları.