Yabgu32 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazılımcı teşviği yok, üretici teşviği yok, adam diyelim bir uygulama yaptı, bu uygulamadan ne kadar kazanacağını hesaplayabilir mi, bunu öngörebilir mi göremez. Diyelim ki şahıs firması kurdu ayda 5 bin kazanırım dedi ama ayda 200 bin kazanmaya başladı. Yüzde 45 vergi artı yüzde 18 kdv vermeye başlayacak. Bu durumda kazandığının yüzde 60ını devlete verecek ve bu kdvyi müşteriye fatura etme şansıda yok, kdvnin tamamı kazandığı para üstünden gidecek. Bu durumda Mali müşavir ve Muhasebeciler şirket kurun ve gider gösterin diyorlar. Adam yediği içtiğiyle 200 bin liraya nasıl gider bulacak her ay? Kazandığının yüzde 60'ını devlete vermek insan haklarına bile aykırıdır.
hem google kazançlarıma hem de ticari faaliyet gelirlerime vergi veriyorum, vergi yükü gerçekten çok ağır, ticari faaliyet nedeniyle salt google üzerinden para kazanan arkadaşlara nazaran daha fazla gider gösterme şansı buluyorum ve bu yükü biraz olsun taşınabilir bir noktaya getirebiliyorum, ancak ticari faaliyet öncesi vergileri yazdığınız oranlarda da ödediği oldu

yazdıklarınızda katılmadığım nokta ise, devlet size bu işte yardım ettiği için vergi almıyor, devlet, mesela sizden içinde yaşadığınız topraklarını sınırlarını koruduğu için de vergi alıyor, bu amaçla yüzbinlerce askere, polise maaş ödediği için de alıyor, bizatihi sizin ödeyeceğiniz vergiyi hesaplayan da biri var mesela, o da maaş alıyor. Makam aracına da para veriyorlar tabi, farklı şekillerde iç edilen kısım da mutlaka vardır, zaten yolsuzluk algısı olmasa ödediği vergi kimsenin gözüne batmaz.

Bu vergi bu ülkede yaşayan herkes için aynı, yazılımcılara özel değil, bu yüzden 5bin kazanır dediğiniz şahıs şirketi 200bin kazanmaya başlarsa tek başınıza bir sermaye şirketi de kurabilirsiniz, ve fazla vergiden kaçınabilirsiniz.