Arkadaşlar selamlar,
Sitemde Rankmath kullanıyorum ve puanlama sisteminde yükselmemi engellediğini düşündüğüm hatalar alıyorum.
Örneğin resimde "İçerik 1515 kelime uzunluğunda. İyi iş!" şeklinde yazan yerdeki yeşil tikin içi neden beyaz? Bunu nasıl düzeltirim?
"Metninizi parçalamak için İçerik Tablosunu kullanın" önermesi ise hatalı. Sitemde TOC (Table Of Content) kullanıyorum. RankMath bunu görmüyor. Sebebi nedir?
"İçeriğinizde görüntüler ve/ veya video(lar) içeriyor" önermesindeki yeşil tikin içi neden beyaz? Sitemdeki bun konuda alt text bulunan resimler mevcut.
"Ayrıca "Seo başlığınız bir numara içermiyor" önermesine katılmıyorum. Yazımdaki başlıkta rakam kullanmak zorunda değilim. Bu durum neden puanımı düşürüyor.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Merhabalar;
1. Sorunuzun için kelime sayınız 2k üzeri olduğunda tam olarak yeşil oluyor.
2. bunun için en ideal tablo
LuckyWP Table of Contents rank Math bunu destekliyor.
3- Video yada fotoğraf sayısı yeterli olmayabilir. İçerik sayısına göre 4-5 fotoğraf ve bir tane video istiyor.
4- Bunun nedeni başlığın gücünden kaynaklanıyor. Örneğin şu şekilde bir başlık çok daha güçlü oluyor.
"
En iyi 11 İçerik motoru optimizasyon ip uçları" Bu başlıkta hem güçlü kelimeler var hem numaralar ... Tabii biraz uzun oldu Rank Math uzun Başlıkları şu an için sevmiyor ama uzun başlıklarda hiç bir sorun yok. Yani bunları tamamladığınızda rahatlıkla 92 puan alırsınız ki bu da oldukça iyidir.