H1 ve H2'nin aynı olması çok iyi bir durum değil. Direkt zararı var mıdır bilemiyorum ama oradan ekstra bir kelime daha çıkarabiliriz. Örneğin dediğiniz gibi, "Elma'nın Faydaları" yaptığınız taktirde ve makale içinde bunu uygun şekilde geçirdiğinizde makalenizin bir anahtar kelimesi daha olacak. Ben de genelde makalelerimde H1 ve H2'yi aynı yapmam.
Telefon özellikleri gibi yazılar kalıp paragraflardır, değişemeyeceği için bunlar her sitede aynı geçer. Buna benzer başka şeyler de var, örneğin oyun sitelerinin tamamının aynı sistem gereksinimleri metnini kullanması gibi. Bu tarz kalıp paragrafların SEO'ya hiçbir olumsuz etkisi olmaz.
Anladım verdiğiniz güzel bilgiler için çok teşekkür ederim.
Ben genelde mesela
<h1> Elemanın Yararları Nelerdir, Kolay Taktikler 2021 </h1>
giriş metni, içerik hakkında bilgi cart curt
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
h2 Elemanların Yararları Hakkında Taktikler
cart curt
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
h2 semrushta verilen anahtar kelime ya da sorular ile ilgili metinler
ve bitiş olarak yapıyorum
Verdiğin bilgiler için teşekkür edeirm.
İlk 1000 kelimede içeriğinizde vermek istediğiniz asıl bilgiyi verin. Sonrasında laf salatasını yapın.
İçeriğim zaten max 500 kelime oluyor.
Heading etiketleri hiyerarşik gitsin. h1 ana sayfa, h2 ana başlık, h3 alt başlıklar.
Tamamdır dikkat ederek, düzenleyeceğim.
H2 başlığına Elmanın Yararları Nelerdir? diyebilirsiniz. Hem Google hem de kullanıcı odaklı bir makale için daha iyi olur diye düşünüyorum. Odak anahtar kelime elmanın yararları ise hem başlıkta hem de h2 başlıkta geçmiş olur.
Diğer soruya gelirse Türkçe siteden direkt belli şeyleri g modeli, f boyutlu gibi kesin bilgileri alabilirsiniz komple makale olmadığı sürece sıkıntı olmaz ama şöyle değişebilir; başka sitede "Samsung telefon boyutu 3 inçtir" diyorsa siz "Samsung özelliklerinde boyut 3 inç şeklindedir" gibi değiştirebilirsiniz. Ama dediğim gibi komple makale kopyala yapıştır olmadığı sürece sorun olmuyor.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz güzel bilgiler için.
H1'de elma hakkında ilk önce güzel bir yorum yap. H1 yazısının sonunda "Bu makalede elmanın yararlarını ele aldım." "Elmanın yararları hakkında güzel bir yazı hazırladık." gibi bir cümle kur.
O kadar çok makale yazarına denk geldim ki, 4-5 kelimelik bir cümleyi 5-6 kez kullanmış bir makalede. Makaleyi iade etmek istiyorum dediğim zaman hatalı ben oluyorum.
Evet maalesef bir sürü insan bu işi yaptığı için kötü içerikler ortada dolaşıyor. Siz bilinçlisiniz bir sürü insanın yazdırdığı makalenin kötü olduğundan bile haberi yok.