Uzun zamandır aklıma takılan soru var.
Çoğu sanal sunucu/dedicated/barındırma konusunda 1Gbit/s limitsiz trafik diye ilanlar var ama anlamadığım bir konu var.
Veri merkezlerinin 1Gbit/s hat maliyeti Türkiye'de aylık minimum 3-5 bin tl fiyatlardan başlıyor..
Ancak firmalar size bu hattı en ufak sanal sunucuda bile limitsiz trafik olarak veriyor.
Herhangi bir hat limiti veya garanti edilen hat miktarı ya da kullanılabilir hat miktarı olarak belirtilmiyor.
Konuda up / down , stream yasak diyip konuyu kapatıyor ancak bu miktar sadece bu işlemlerde kullanılmaz ki.
Mesela benim bir oyun projemde up/down kullanmıyorum 1.7 Gbp/s hat kullanımı sağlıyorum ve DGN veri merkezine 2 Gbit/s için aylık 8.740 TL + Kdv ücret ödüyorum.
Veri merkezinin verdiği ücretsiz bağlantı hızı 10G 20G 30G olabilir ama kullandığınız kadarını ödersiniz hızı verebilirsiniz tamam ama kullanım nekadar limitli?
Bu 1Gbit/s limitsiz trafik olarak hizmet verilen bir firmadan sanal sunucu / dedicated / barındırma hizmeti alıp aktif 800-900 mbit/s hat tüketsem akıbeti ne olur?