İlgi çekici bir başlık olsun istedim. Lafı dolandırmadan şöyle anlatayım. WordPress ile ilgili basit bir entegrasyon işim vardı. PHP'de çok basit form action, method, post kodlarıyla ilgili. Ufak bir kısmı yapamadığımdan sorunum çözülmüyordu. Forumda kendisini WordPressçi olarak tanıtan 6 tane arkadaşla görüştüm. Arkadaşlar o kadar işlerinde iyiler ki üç tanesi cevap bile vermedi. Biri beni aşar dedi (dürüstlüğü için teşekkür ediyorum). Biri "kodlamaya bakan ekip arkadaşımız şu an müsait değil" dedi ona bayağı bi güldüm. Sonra hem şu konuyu hatırlayarak hem de forumdan bilgili olduğunu bildiğim, bu konuda hizmet konusu da vardı ama sildirtmiş, @Vindicta; hocamıza ulaşarak şansımı deneyeyim dedim. Müsait olmamasına rağmen, yoğun olmasına rağmen kodu yazdı ve verdi. Hatta o saatlerde işyerinde olduğum için kodun entegre edileceği temayı bile ricamı kırmayıp kendisi kurdu. Ödeme yapayım dedim, kimsenin çözemediği sorunu çözdüğü için. Israrla işi basit bulduğu için para kabul etmedi.

Üstelik öğretici olmak için işi yapayım, çıkayım veya kodu yazayım, vereyim demek yerine ısrarla TeamViewer isteyip bana da nerede eksiğin olduğunu göstermek için diretti.

Gerçek paylaşım ruhu, gerçek forum kültürüne yaraşır davranış, gerçek developer/coder ahlâkı budur. Para kazanmak da önemlidir ama her şey para da değildir. Milletin parasıyla yapamadığı şeyi karşılıksız yapıp bir de bunu öğretmeye çalışması, üstelik en ufak bir teşekkürü bile gereksiz bulması tevazu sahibi oluşu konusunda karakterinin oturmuşluğuna da hayran bıraktı.

İyi ki varsın hocam, Dünya senin gibi adam gibi adamların uğruna dönüyor.

Sağ ol, var ol @Vindicta; !