mersinstyle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tekrar Merhaba Beyler,

Bildiğiniz gibi 2010 Haziran ayında benim TR Admob hesabıma kısıtlama gelmişti. Bir kaç ay bekleyip farklı TR Hesapları denedikten sonra çözüm bulamamıştım. En son 2020 Eylül ayında UK Bir Admob hesabı aldım. Aldığım hesaptan bir adet Geliştirici hesabı açtım. Uygulamarıda oraya taşıyıp UK Hesabıyla yoluma devam ettim. Yaklaşık 5 ay sorunsuz ödeme alıp para kazanmaya devam ettim. Ancak geçen hafta UK Hesabıma'da kısıtlama geldi.

Asıl olay burada başlıyor :

- 10 Şubat günü bir bildirim aldım ve olağandışı bir gösterim artışı olduğunu söyledi. Çok umursamadım çünkü bunun nedeni biliyordum (Organik İndirme ve Adwords Reklamların Artması Yüzünden)
- 13 Şubat günü ise Geçersiz Trafik yüzünden hesabıma kısıtlama geldi. Raporları detaylı inceledimde şu sonuca vardım.

Admob algoritması geçmişteki gösterim oranları ve kazançları ile gelecekteki tahmini kazanç ve gösterim oranlarını karşılaştırıyordu.
Eğer algoritmanın tahmininden fazla bir gösterim/kazanç olursa sistem otomatik olarak şüpheleniyor ve hesaba kısıtalama getiriyordu.

Bizlerde banner reklamlarını kaldırıp / Geçiş reklamını sıklığını artırıp toplam reklam gösterim oranını azalttığımızda algoritma normale döndüğünü anlıyordu. Bizde sorunun yanlış reklam yerleşiminden kaynaklı olduğunu düşünüyorduk.

Bence sorun tamamen algoritmanın tahmin ettiğinden fazla kazanmakla alakalı. Hatta algoritmanın tahmininden daha az gösterim yapıp daha az kazanırsak yine bir sorun algılayıp hesap kısıtlanıyordu.
Sorunun Adwords'da reklam çıkmak olduğunu düşünmüyorum çünkü son 3 yıldır reklam veren biriyim. Fark ettimki ne zaman reklam bütçemi artırıp ani yükselişler elde etsem bir süre sonra hesaba kısıtlama geliyordu.

Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?
@omeraybal; @TROASTeknoloji; @leobeey; @Cemib; @ytibrahim;

Hocam dediğiniz bana mantıklı geldi çünkü benimde başıma geldi aynı olay trafik arttığında kısıtlama geliyordu.
Bununda çözümü sanırım her ay periyotlu şekilde adwords bütçesini arttırmak sanırım.