Eşikli hesap bitmedi malesef güncelleme sonrası yavaş yavaş kullanımı çoğaldı. Geçen haftalarda güncelleme döneminde 1.40-1.70 olan tbmler tekrar 4-7 tl arası olmaya başladı tek fark açılması şimdilik zor olduğu için az sayıda hesap bulunabiliyor kullanan sayısı azaldı yakın vadede eskiki gibi çoğalacaktır. Yani yüksek tbm ile karşılaşan kişiler malesef rakibiniz yüksek tbm vermeye alıştığı için değil tekrar eşikli kullanan bir kaç rakibiniz olduğu için tbmler hala yüksek. Google'ın bu eşik olayına yakın vadede çözüm bulabilecekmiş gibi görünmüyor hoş çözmeye çalıştığınıda sanmıyorum
Tık saldırılarına gelince bu hep vardı malesef adil rekabet nedir, nasıl ahlaklı ticaret yapılır bilmiyorlar, bunu çok uzakta aramamak lazım bu forumdada fazlasıyla bu rekabet ve ahlaktan uzak olmuş kişiler mevcut. Rakibiniz eşikli hesap kullanıp rekabet edemeycek yere geldiğinizde sistem sizi bu hesapları almaya yönlendiriyor, saldırı yaptığındada haliyle saldırı yapacak duruma geliniyor. Bazısı kullanıp vazgeçiyor bazılarıda afedersiniz anasını ağlatıp sayfayı bu reklamlarla dolduruyor para hırsız gerçekten berbat bir şey. Konuşuncada mantık herzaman aynı "olan google' oluyor size ne?" google bir şey olduğu yok olan sektörde parasını ödeyerek reklam çıkana oluyor bu kadar bilinçli bir kitlenin bu kadar basit bir baheneye nasıl sığındığını anlayamıyorum.
Ancak forumda açıkca herkesin erişebileceği şekilde eşikli hesap satılıp hatta bunu teşvik edicek kampanyaların önüne geçilmiyorsa, bu doğal görünüyorsa bence yakında tık saldırısı, sahte trafik araçlarınında satışı açılmalı neticede eşikli hesabın sektöre verdiği zararla eşdeğer olacaktır. Hatta 1.000 tık saldırısı alan 1.000 tık dah hediye + olmazsa telafi paketleri reklamları çıksın

bakalım daha ne kadar sektörün dengelerini yerinden oynatırız hep beraber görelim.
Gerçekten çok doldum bu konuda bu hesabı açabilenlerden biriyim kullanmışta biriyim ancak güncelleme yokken bu hesapları açabildiğim halde kullanmayanda biriyim. Bu tecrübelerimi paylaştığımda bir kaç arkadaş özel mesaj attı aralarında öğrenci olup harçlığını çıkaranda var, 2-3 çocuğu olup internetten kazandığı parayla ev geçindirende var ve artık tbm lere yetişemediğini söylüyorlar. Ben 5 kazanırken artık 3 kazanıyorum kalan 2sini eski müşterilerimden kazanıyorum ancak artık evini mevcut yaptığı işten geçindiremeyen insanlar var ne kadar büyük bir vicdansızlıktır bu ya. 3-5 kişinin aç gözlülüğü yüzünden millet son bir umut yine bu hesapları satın almaya başladı. Merakla olacakları bekliyorum işini dürütst yapanlar için zor günler geliyor