Belkide henüz evin bahçesine kadar açılabildik bilinenden daha fazla ileri gidilmesi halinde koca bir okyanusa acıldığında dünya üzerinde okyanus açıklarında bir insanın bulundugu konumda ne kadar farkedilme ihtimali varsa Uzayın en dip noktalarındada dünya dışı yaşamların bizi farketmeleri o kadar düşüktür.
Çok güzel açıkladınız hocam, iletişim için teknoloji alet üretilse, gezegene kanal olarak yayın yaparız varsa zaten bize ulaşırlar 😂
Bilim insanları şu an dünya benzeri gezegenleri bulmak için uğraşıyorlar.
Öncelikle güneşimize benzer bir yıldız bulunmalı. Daha sonra bu yıldıza tutunmuş aynı dünya gibi yaşam alanında bulunan bir gezegen bulunmalı.
Gökyüzüne baktığınızda gördüğünüz yıldızların hepsinin etrafında en az 10 tane gezegen olduğunu düşünün. Trilyonlarca gezegen var yani. Bu gezegenlerin yüzde birinden az oranda olsa bile dünya benzeri bir yaşam olduğuna şahsen inanıyorum. Ve evet bize benzeyen veya benzemeyen canlı türleri bence var.
Evet doğru fakat gezegende yaşam olan bir dünya bulmak istiyoruz evet fakat biz güneşten faydalanıyoruz onlar faydalanmaya bilir, bizim oksijenimiz var, onların olmayabilir, herşey eşit şartlarda olmayabilir, nasıl türler nasıl karşılaşacağız aceba
onların kütüğü yozgata bağlıymış ondan sayılmaz

arkadaşın sorduğu dünya dışı akıllı yaşam başka gezegenlerde hayat diyor bakteride olmaz yani.
Şahsen ben inanıyorum filmlerde vs. lerde gördüğümüz gibi çirkin koca kafalı yaratıklar olmadığını düşünüyorum neticede gezegenler arası seyahat edebilen ya ışık hızına yakın hızlarda yada artık bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz gibi uzayı büküp warp hızına ulaşabilen solucan köprülerini kullanabilen bir varlığın o şekil uzun elleri kocaman kafası olacağını düşünmüyom ki biz ilkel basit yaratıklarken bu kadar güzel ve yakışıklılarımız var aramızda
Biz bile güzel yaratılmışız ki onlar neden çirkin yaratılsın 👏