DijitalMevzular adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam çok yordum sizi hakkınızı helal edin çok tşk ediyorum.

Özetle anladığım şey şu;

Fatura keserken tek kalem %8 oranlı sadece ürünün faturasını kesiyorum. Ay sonu gelen toplam %18 KDV oranlı 1.500₺ lik kargo faturalarını gidere işliyorum. Kısa ve basit usül bu şekilde yapmak hem kanunen sorun teşkil etmez hem benim için daha rahat olacak çünkü kargo ve ürünü ayrı ayrı satıra eklemek zor geliyor. Daha mantıklı sanırım?

Ayrıca iade faturasını tam anlayamadım @MaliMevzuat; hocam. Kapıda ödemeyi teslim almayan müşterimden dönen ürüne ait faturaya kocaman bir çarpı atıyoruz. Üzerine kargo şirketinden aldığım kargo faturasını zımbalayıp arşivliyorum bu kadar di mi?
E arşiv faturalarda iptalin sistemden yapılması gerekir. Fakat özel entegratör kullanmadığınız için iptal seçeneği yok Maliyenin fatura portalında. Faturaya kargo evrakını zımbalayın👍
Fatura keserken ürüne %8 hesaplayın o kısım tamam, fakat kargo ücretinin kdv sinide %18 olarak ayrıca belirtin faturada.