allahın ol der ve olur

sen dolarları cukkalayıp fiyatı yükselsin de kazanayım diye beklemeye devam et dindaşlarınla beraber madem. şunu bile sorgulayamıyorsun daha. "
Bunun sebebi onların, "Alım satım da ancak faiz gibidir" demeleridir. Halbuki Allah alım satımı helâl, faizi ise haram kılmıştır. " birini helal birini haram kılmış keyfince ama mantığı nerede, neye göre, neden? bak sana yukarda açıklama yaptım. enflasyonun olduğu ve faizin haram kılındığı yerde o ülkenin para birimine değer gösterilmez olduğu gibi tutulmaz gider elalemin parasını yüklenirsin kendi ülkenin parasının değerini düşürürsün haliyle faizin haram oluşunun senin ülkene zararı olur başkasının eli güçlenirken diye. bunları bi düşün, bi sorgula kendince dicem ama doğduktan bugüne dek sürekli zihninize kazıtılan bilgileri sorgulamamaya da alıştırıldığınız için üstelemiyorum. kimsenin inandığı şeyi sorgulayamazsınız diye bi kural yok dünyada. inanılan mesele ülkeme zarar veriyorsa, ülkemin parasının değerini düşürüyorsa dilediğim gibi sorgularım. bu ülkede faiz haramdır mantığı olmasa herkes parasını türk lirası olarak bankasında tutacak ve değerini koruması için faizde bekletecek böylelikle kimse dolar euro şu bu peşinde koşmayıp kendi ülkesini kalkındıracak, elalemin kağıtlarını yükseltmeyecek. her şeyi geçtim, inandığını belirttiğin din bile " oku " demiş. okuduğunu idrak edip akıl muhakemesinden geçirmeyip kabulleneceksen neyini okuyorsun? okursun, eksiklerini yanlışlarını hatalarını görüyorsan sorgularsın. kitabın kusursuzsa, hatasızsa, sorgulanmasından da çekinmemen gerek haliyle. o yüzden burada kimsenin inandığını sorgulayamazsın argümanı geçersiz olur. her neyse. sen ve senin gibiler, lütfen uzak durun böyle şeylerden.
Ne dolar cukkalaması, bir dolarım bile yok. İyice saçmalıyorsunuz önyargılarınız zihninizi ele geçirmiş neredeyse. Yoruldum gerçekten artık, sürekli bir alaycı bakış açısı ve üstten bakma.
Lafınız da belli, "uzak durun lütfen".
Ne demek ya bu? Ben zaten uzak duracağımı söylemişim nedir bu sizi rahatsız eden? Ama siz söylediniz diye değil çok şükür sorgulayarak uzak durmaya karar verdim.
Bana göre kripto sistemi bencil bir sistemden ibarettir, çok kişi para kaybeder az kişi kazanır. Ve kripto da kazananlar da genelde önceden de daha fazla parası olan kişiler oluyor. Yani zengin zenginleşirken fakir fakirleşiyor. Böyle bir sistem için çalışırken hala daha diyorsunuz ki ülkemin parası için sorgularım inançları. Bence önce ülkenin parasını değil de ülkenin insanlarını düşünseniz daha iyi olur, bu kadar bencil olmayın lütfen.