Herkese merhabalar saygıdeğer r10 üyeleri, öncelikle sormak istediğim konu şu şekildedir.

Video yükledim, ilk yükleyen ben olduğum içim tüm hakları bana ait oldu. (Video'yu arkadaşım çekti ve bana yolladı. Tüm haber sitelerinde ve sosyal medyada konu oldu.) Bunu baz alarak benim paylaştığım videoyu indirerek diğer kanal sahipleri (bazıları edit yaparak, bazıları direkt olarak alıp) paylaşarak izinsiz bir şekilde aldığı için YouTube Studio üzerinden manuel olarak telif yolladım. Telif yolladığım kanal sahipleri, kimileri güzel bir yaklaşım içerisinde rica ederek kaldırmamı talep ederken, kimileri de avukat vs. ile göz korkutma amaçlı yazılar yazdılar. Avukat vs. ile yazı yazanlardan telif hakkı ihtarını geri çekmeyeceğimi mail yoluyla özellikle bildirdim, diğer rica eden arkadaşlardan ise telif ihtarını kaldırmak için YouTube üzerinden Telif Hakkı kısmında açıklanan şekilde (Bir yayından kaldırma isteğini geri çekmek için YouTube hesabınızla ilişkilendirilmiş e-posta adresinden copyright@youtube.com adresine söz konusu videoyu belirten bir e-posta gönderin.) telif ihtarını mail yollayarak geri çekme talebinde bulundum. Örnek olarak:

Telif hakkı ihlaliyle ilgili işbu hak talebimi geri çekiyorum.
Söz konusu videoya ait eksiksiz URL :Youtubelinki
Elektronik İmza : İsim Soyisim

Gönderdiğim YouTube maili copyright@youtube.com

Bu şekilde yolladığım maile YouTube tarafından herhangi bir dönüş olmadı, videonun kaldırılma tarihi hala duruyor 20.02.2021.

Öğrenmek istediğim konu, ben mail attıktan sonra YouTube'un bana ne kadar süre içerisinde döndüğü, yada dönmeden direkt olarak işlem yapması? Buna göre aksiyon almalıyım bende.
Bir diğer konu ise YouTube studio üzerinden attığım 7 günlük telif ihtarında mail'im otomatik olarak eklendi (Gmail adresim), ek olarak diğer mail adresimi de manuel olarak kendim ekledim. İkisinden mi geri çekme isteği yollamalıyım yoksa sadece şuan ki yolladığım gibi Gmail adresi üzerinden gelen cevabı mı beklemeliyim?

Bu konu hakkında fikirlerinizi rica ediyorum. Teşekkür eder herkese iyi çalışmalar dilerim.