profweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Düşünceleriniz yaklaşık 1500 yıl önceden haberdar edilmiş.

Bakara Suresi, 275. Ayet Meali:

"Faiz yiyenler ancak şeytanın çarparak sersemlettiği kimse gibi kalkarlar. Bunun sebebi onların, "Alım satım da ancak faiz gibidir" demeleridir. Halbuki Allah alım satımı helâl, faizi ise haram kılmıştır. Artık kime Allah’tan bir öğüt erişir de faizciliği bırakırsa geçmişte yaptığı kendisine aittir, işi de Allah’a kalmıştır. Kim de yine faizciliğe dönerse işte bunlar orada devamlı kalmak üzere cehennemliklerdir."

- Bunun sebebi onların, "Alım satım da ancak faiz gibidir" demeleridir.

Bu cümle bana çok şey çağrıştırdı yazdıklarınıza hitaben.

Neyse, birincisi siz kimsenin inandığı şeyi sorgulayamazsınız, böyle bir hakkınız yok. İkincisi defalarca belirtmeme rağmen yine belirteyim, elbette fiyatı yükselip azalabilir kriptoların buna lafım yok. Umarım anlarsınız artık.

Elon Musk 1,5 Milyar dolarlık BTC alıp veya DOGE alıp, fiyatını yükseltip millete yüksekten satıyor ve siz bunda hiç bir anormallik görmüyorsunuz. Çünkü neden? Siz sömürü sistemine karşı çıkmıyorsunuz çünkü. Daha bu tek örneği. Sen borsadan biraz para kazandın diye gelip burada din dersinden tut da kripto dersine kadar her şeyi verebilecek cüreti kendinde görebiliyorsun. Ama herkeste böyle değil işte, 10 kişinin kaybettiği para tek kişiye gidiyor. Ne uğruna? Hiç bir şey. İnsanların umutlarını sömürüyor kripto paralar bunun yanında paralarını. Daha çok şey yazmak isterdim ancak düşüncenize zerre etki etmeyeceğini biliyorum. Aynı kafa devam...
allahın ol der ve olur sen dolarları cukkalayıp fiyatı yükselsin de kazanayım diye beklemeye devam et dindaşlarınla beraber madem. şunu bile sorgulayamıyorsun daha. " Bunun sebebi onların, "Alım satım da ancak faiz gibidir" demeleridir. Halbuki Allah alım satımı helâl, faizi ise haram kılmıştır. "

birini helal birini haram kılmış keyfince ama mantığı nerede, neye göre, neden? bak sana yukarda açıklama yaptım. enflasyonun olduğu ve faizin haram kılındığı yerde o ülkenin para birimine değer gösterilmez olduğu gibi tutulmaz gider elalemin parasını yüklenirsin kendi ülkenin parasının değerini düşürürsün haliyle faizin haram oluşunun senin ülkene zararı olur başkasının eli güçlenirken diye. bunları bi düşün, bi sorgula kendince dicem ama doğduktan bugüne dek sürekli zihninize kazıtılan bilgileri sorgulamamaya da alıştırıldığınız için üstelemiyorum.

kimsenin inandığı şeyi sorgulayamazsınız diye bi kural yok dünyada. inanılan mesele ülkeme zarar veriyorsa, ülkemin parasının değerini düşürüyorsa dilediğim gibi sorgularım. bu ülkede faiz haramdır mantığı olmasa herkes parasını türk lirası olarak bankasında tutacak ve değerini koruması için faizde bekletecek böylelikle kimse dolar euro şu bu peşinde koşmayıp kendi ülkesini kalkındıracak, elalemin kağıtlarını yükseltmeyecek. her şeyi geçtim, inandığını belirttiğin din bile " oku " demiş. okuduğunu idrak edip akıl muhakemesinden geçirmeyip kabulleneceksen neyini okuyorsun? okursun, eksiklerini yanlışlarını hatalarını görüyorsan sorgularsın. kitabın kusursuzsa, hatasızsa, sorgulanmasından da çekinmemen gerek haliyle. o yüzden burada kimsenin inandığını sorgulayamazsın argümanı geçersiz olur.

her neyse. sen ve senin gibiler, lütfen uzak durun böyle şeylerden.