Bundan 5-6 sene önce donanımhaber de denk geldiğim baslık ve içeriği yazıyorum;
-Siz üni okuyanlar acıyorum size
Bende merak ettim girdim okudum
-Marangozum 2 menteşe çakıyorum 200 tl para alıyorum altımda c200 var
Sonra düşündüm biz afedersiniz biyerimiz dikdörtgen olana kadar oturup calısıyoruz ama alinin amcası torpili basıyor senden öne geçiyor. Üni bana göre sadece vizyon misyon bakış açısı katıyor tüm bölümlerin tüm dersleri youtubede var sadece diploman olmuyor. Sen şimdi bi rekor kırsan gözetmen yok diye gunies e giremiyosun ama gözetmenli biri kırsa o giriyor. Ama sonuç olarak ikiniz de aynı şeyi yaptınız. Sonuç olarak bölümün vs hiçbir önemi yok bana göre illa okumak istiyorsanız derslerin sizi zorlamıcak bir bölüm seçin ve okul varken 4-5 sene de kendinizi geliştirin başka yönlerde örneğin yazılım. 5 sene yazılım öğrendeniz emin olun bir yaz. Müh. Daha cok şey bilecekseniz daha sonra freelancer olarak calısıp projelerinizi şirkete sunacaksınız şirket bakacak adam kendini geliştirmiş gidip nasıl mezun olduğu belirsin adamı alcağına icraata bakıp sizi alcak. Bu hep böyledir üni de avukat, sağlam mühendis ya da tıp vs okumadıktan sonra kıdemsiz öyle çok para kazanamazsınız bunların hepsi tecrübe bu ülke de amcası olan kazanıyor bu duruma düşmemek için düşünmeyi bırak öğrenmeye bak