Merhaba, bu tarz konulardan hiç anlamadığım için soru saçmaysa kusura bakmayın. Sadece geçen gün aklıma böyle bişey geldi sonra cevap ta bulamayınca kafama takıldı. Maliye bir insanın para kazandığını nereden biliyor? Mesela hesaba giren her para aslında çalışıp kazanılan para değil ki? Mesela atıyorum bana yurtdışındaki akrabam her ay 1000 dolar harçlık gönderse paypal ile, para da teknik olarak büyük olduğu için maliyeye mi takılıyor? Harçlık için vergi alınmaz sonuçta, ama maliyeye takılmazsa da insanlar böyle para aklamazmı? Mesela adam blog açıp adsense kasıp 1000 dolar kazansa aylık onu paypal ına çekse, maliye sorarsa da akrabam harçlık yolluyor dese bu sefer.. Yada mesela belki birinin zengin sevgilisi var atıyorum o pahalı marka kıyafet ayakkabı vs için aa işte al 5000 dolar sipariş et tabi dedi, bunu da her ay yapıyor, şimdi bu da teknik olarak harçlık gibi birşey. Yada X kişinin Y ye 100 bin TL borcu var ama hani yazılı birşey yok aralarında halletmişler, adam da her ay 10bin TL olarak ödüyor diğerine, e yazılı olmadığı için nasıl kanıtlayacak ki adam bunun borç ödemesi olduğunu? Maliye neyin harçlık, borç vs neyin para kazanma olduğuna nasıl , neye göre karar veriyor? Bilen biri varsa anlatırsa sevinirim çünkü merak edip her arattığımda youtuber vergi haberleri çıkıyor, anneme sordum en son o da bilemedi evin içinde dönüp dolaşıp konu buraya geliyor deliriyoruz