hocam kisaca soyle soyleyeyim bir film sitesine girip hakkinda veya hukuksal kismina bakarsaniz su yukaridaki yaziları gorursunuz.
Geçmiş olsun beni de arayıp 4 film için 12 bin lira istemişlerdi durumum olmadığının ödeyemeyeceğimi söyledim dava açıldı. 2 gün önce duruşma görüldü 6080 lira para cezası verildi 10 taksite bölünüp ceza ertelendi. Sadece mahkeme masraflarını ödersin dendi.
Bu ceza davasından aldığınız para cezası. Kesinleştikten sonra karşı taraf size tazminat davası açabilir. Bu da genelde ceza davasındaki para ile eşdeğer olur. Aşağı yukarı 6bin tazminat çıkar.
Konu sahibi arkadaş önce uzlaştırmacinin hangi adliyeye bağlı olduğunu öğrenin gidip görüşün. Normalde bu süreler 2 ayı geçmiyor ancak pandemi de uzun süreler geçti ve mazur görüldü. Bu durumdan dolayı geç kalınmış olabilir. Ancak benim şahsi görüşüm ve bilgim ile söylüyorum o kadar para vermeyin dava açılsın. Sicili yoksa hagb alacak Google da bakın. Devamında tazminat olur ki ona varana kadar 2 yıl geçer ki 6-8 arası bir tazminat çıkar. Avukat ücreti ile 12 bin gibi bir rakam olur ve bu para sizden en az 3 sene sonra çıkar. Yani dava şu durumda daha mantıklı. 5bin teklif edin olursa olur. Olmazsa davaya gidin.
Bırakın dava etsinler. Çok yüksek ihtimal daha az ödersiniz kazanırlarsa tabi. Uyarıdan sonra 3 gün içinde kaldırdığınızı, sizin de başka yerden içerik çektiğinizi söyleyin. Sitede bırakın ticari çıkarı ziyaretçi bile olmadığını da belirtin. Ayrıca *********** da olabilirler. Dikkatli olun
bence de bırakın dava etsinler.
Geçmiş olsun, istenen ücret çok fazla. Hesap dökümlerinizi alın o döneme yönelik ve bunları göstererek uzlaşmacıyla pazarlık yapmaya çalışın. Üstünüze kayıtlı mal varlığının olmadığını mahkemede ceza yese dahi ödeme imkanının olmadığını iyice belirtin. Makul seviyelere inerse anlaşırsınız inmezse yapacak bir şey yok.
Bu adamlar akbaba gibi, kimden ne koparacaklarına bakıyorlar, umarım en az zararla atlatırsınız.
Dava açsınlar ondan sonra kendinize bir yol haritası çizersiniz.
Şu emek var emek diyen insanların Windows'larının bile orjinal olduğunu düşünmüyorum
Yıllardır w**rez işi yaparım, sitelerim 10K'ya kadar çıktı hiç böyle durumlara düşmedim, Allah'da düşürmesin.
Film özellikle Yerli film çok sıkıntı.
Yine siteler belirli bir hit seviyesine geldiğinde siteyi domaini ile birlikte yurt dışına taşımak gerekiyor.
20K vermeyin, bırakın dava açsınlar, kendinize avukat tutun emin olun çok daha azıyla kurtarırsınız işi.
Ne film siteleri ve program siteleri var hala daha yayın hayatlarına devam ediyorlar, bu şekilde hiti bile olmayan insanları nereden buluyorlar anlamıyorum.
Herkese teşekkürler arkadaşlar. İndirim yapmıyorlar ve çok yüksek fiyat istiyorlar. Yani fiyat konusunda anlaşma yapılamadı. Açıldıktan 2 hafta sonra, neredeyse kimsenin bile girmediği sayfadaki filmleri bulmuşlar. Muhtemelen google de botlara arama yaptırıp, aranan anahtar kelimesi eşleşen sitelere giriyorlar. Uyarı mailinin geldiğini hatırlamıyoruz ama normalde maillere de sürekli bakan birisi. Mutlaka kaldırılırdı. View kısmında 10-15 arası bir görüntüleme var. Bunlarda sayfa yenilemeleri. O da büyük ihtimal içeriği girerken veya kontrol amaçlı girilen sayılar. Ayrıca siteden kazanç veya herhangi bir reklam yok. Yapılanın yasal olmadığı tabikide aşikar lakin karşı tarafa 20k Tl veya daha fazla maddi bir zararımızın olmadığı da aşikar. Tabi ki yapılan ihlalin bir bedeli vardır, ama bu bedel ölçülü ve yapılan ihlalin karşılığında olmalıdır düşüncesindeyim. En azından, caydırıcı olması sebebiyle; verilen zararın boyutu ölçülmeli ve ihlalin türüne göre 2 kat, 3 kat vb. oranlarında ceza verilmeli. Tabi yargı mercileri bu adaleti sağlayan taraflar. Bu durumda hâlihazırdaki işleyiş teknik olarak nasıldır bilmiyorum. Yukarıda kişisel olarak düşüncelerimi ifade ettim. Herkese yorumlarınız için çok teşekkür ederim.