Uzay çalışmalarını yapmalıyız elbette hatta izmirde uzay kampı var çok takdir ediyorum çocuklara yetişkinlere yep yeni bir vizyon katıyor üstüne nasadan bir çok konuk ağırlıyorlar https://www.spacecampturkey.com/ bu tür kamplar ile çocuklarımızın geleceğini şekillendirebiliriz.

Askeri ve sivil alanda kullanmak için uzay çalışmaları bizim için kesinlikle gerekli lakin bu tür eleştiriler olacaktır suriyelilere 40 milyar dolar harcandığında bugün pandemiden etkilenen vatandaşımız onlara gelince var bize neden yok diyor veya falanca ülkeye yardım ettik diye duyuru yapınca ekonomik durumu sıkıntıda olan vatandaş sen yabancı ülkeye yardım edeceğine önce kendi vatandaşının karnını doyur diyecektir veya pandemi döneminde ceza yiyen vatandaş tek kalemde bazı mütehatilerin borcunu silerken bizim cezaları niye silmiyoruz der.

Bu tür serzenişleri doğal karşılamak gerekiyor internet hız olayına gelince ciddi anlamda bu konuda yetersizlik yaşıyoruz bunun sebebide internet olayını türk telekom tekeline bırakmamız oldu özelleştirme yapıldığı zaman 21 senelik anlaşma yapıldı diğer aktörlerin girmesi engellendi hizmet vermek isteyen türk telekomdan satın almak zorunda kalıyordu. Eğer özelleştirme şartları düzgün yapılsa yatırım şartları konulsa ve denetelenebilseydi çok farklı olurdu. Hoş daha sonra türk telekom olayında feci kazık yedik ve fona devredildi ama neticede eksik adımlar atınca gelişim aynı şekilde sekteye uğradı

Hükümetin uzay programı yerli uçak vs propagandasına benzemez umarım başarılı olurlar bu konuda elde edilen başarı bir vatandaş olarak beni mutlu eder